Tarif No :84
Gönderen:SELİN ♥ Lezzet Günlüğüm
Tarifin Adı :Ekşimikli Biber
Lezzet günlügümden trakya yöresine ait harika bir ekşimikli biber tarifi hiç
duymadıgımız tatmadıgımız tarifler arkadaşımın
ellerine saglık çok güzel yöresel bir yemek etkinlige
desdegin teşekkürler tekrar beklerim katılmanı canım
evgili Safiye, beni yöresel yemekler etkinliğine davet etmiş. Blogumda pek de yöresel yemeklere yer vermediğimi farkettim bu vesileyle. Ama davete icabet etmek gerekir tabii ki, bu durumda ben de blogcudayken yayınladığım bir tarifimi paylaşmak istedim. Trakya Yöresinden Ekşimikli Biber. Baba tarafından Trakyalı olduğumuzdan bizde ekşimik eksik olmaz. Daha önce duymayanlar için lor peynirinin tadı tuzu olan çeşidi olarak tanımlayabilirim ekşimiği. Hazırlaması çok kolay olan bu tarifi kahvaltıda veya yemeğin yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
10- 11 adet tatlı sivri biber
4 - 5 tepeleme çorba kaşığı ekşimik
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Yapılışı:
İnce ince doğranan biber zeytinyağında kavrulur, yumuşayınca ekşimik ve arzu edilen miktarda pul biber ilave edilir, 5 dakika kadar ekşimik eriyene dek çevrilir. İster sıcak ister soğuk olarak afiyetle yenir.
2 yorum:
Rahmetli babaannem yapardı unutmuşum ben bu lezzeti. İyi ki var bu yöresel lezzetler etkinliği, emeği geçenlere teşekkürler
Bir tarif daha eklemek istiyorum,kolay gelsin,sevgiler:)
Yorum Gönder