Gönderen:feray
Tarifin Adı Şambali
Ege yöresine ait olan yöresel şambali tatlı tarifimizi arkadaşım feray göndermiş ellerine saglık çok güzel hoş gözüküyo desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı dilerim canım
* * * *
Şambali (Şambaba) ege yöresine ait çok sevilen bir tatlıdır. Biraz fazla tatlıdır tabi tatlı sevenlere öyle değil ama ben bir küçük dilimden fazla yiyemem. Bu güzel tatlıyı Çay kahve bahane etkinliği ev sahibi Marifetane Hatice arkadaşımıza ve Yöresel lezzetler etkinliğine ev sahipliği yapan Safiye arkadaşımıza gönderiyorum. Her ikisinede kolaylıklar diliyorum
MALZEMELER:
2,5 bardak irmik
1/2 su bard un
1 su bard. yoğurt
1 su bard şeker
1/2 çay kaşığı tepeleme karbonat
ŞURUBU:
3 bardak toz şeker
2,5 bardak su
2 damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
Tuzsuz yer fıstığı
YAPILIŞI:
Önce şurubunu hazırlıyoruz ki tatlımız pişene kadar soğusun.
Su ve şekeri tencerede kaynamaya bırakıyoruz kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp limon suyunu ilave edip 5 dk. daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için irmik, un, kabbonatı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
Ayrı bir çırpma kabında toz şeker ile yoğurdu telle iyice çırpıp irmikli karışımı içine ilave ediyoruz ve elle yoğuruyoruz.
Yağladığımız tepsiye döküp elimizi ıslatarak üstünü düzeltiyoruz. Fıstıklarını diziyoruz ve 170 derecede kızartıyoruz.
Fırından çıkan tatlımızı hemen dilimleyip soğumuş şerbeti döküyoruz. Bir gece beklettikten sonra servis yapıyoruz.
Not:
Ben eşim çok isteyince plansız olarak yaptığımdan yer fıstığı yoktu badem koydum.
Ayrıca bu ölçüler küçük yuvarlak borcam için
2 yorum:
Arkadaşım kabak tatlım var alabilirsin
Arkadaşım merhaba sana 2. tarifim Süt Helvasını yolluyorum sevgiler hayırlı cumalar
Yorum Gönder