4 Mayıs 2012 Cuma

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Mercimekli Un Çorbası)

Tarif No 140
  Gönderen  :cuisine turque
Tarifin Adı. Mercimekli Un Çorbası (Harla)


Bu tarifimizde iç anadoluda yapılan yöresel çorbalardan yapılan mercimekli un çorbası farklı bir lezzet denemek gerek görünüşüde çok güzel ellerine saglık arkadaşımızın .









ICINDEKILER:
1.5 su brdk yesil mercimek
4 yemek ksk un
2 ymk ksk tereyag
1 sogan
(kirmizi toz biber)
tuz

Yapilisi:
Mercimekleri 3 su bardagi sicak suyla biraz haslayin, 6-7 dk kadar,suyunu suzun,soguk suyla yikayin.
Unu teflon tavada pembelesinceye kadar kavurun,.
Tencereye 1.5 litre su koyun kaynatin,mercimekleri bu suya aktarin.
Diger bir kaba,kavrulmus unu eleyin,ilik suyla muhallebi kivamina gelene kadar karistirin,koyu ve puruzsuz olacak.Bu karisimi kaynamakta olan mercimegin icine karistirarak yavas yavas aktarin ve 4-5 dk karistirin,10dk kadar pisirin.
Tavada 2 ymk kask tereyagini eritin,sogani ince ince dograyip,pembelesinceye kadar kizartin.
Kavrulmus soganlarida kaynamakta olan mercimekli un corbasina ilave edin,Acili olmasini isterseniz kirmizi biber de ekleyebilirisniz.
Piserken mercimekler dagilmayacak,Biraz koyu kivamli olacak.
Icanadolu bolgesine ait guzel bir corba, orjinal adi "Mercimekli Un Corbasi" veya "Harla 

1 yorum:

Noblesse dedi ki...

mercimek çorbasını sevmeyen yoktur heralde, enfes, ellerine sağlık.