14 Mayıs 2012 Pazartesi

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Haluj)

 Tarif N o . 164
Gönderen :Limon çiçekleri
Tarifin Adı Haluj

Bu tarifimde limon çiçeklerinden haluj ikinci kez geldi yapılışı farklı olsun her yigidin bir yogurt yiyişi var mantıgıyla düşünürsek bazen tarifler aynı isim degişikligi var bazen isimler aynı malzemeler farklı limon çiçeklerinin gönderdigi yörsel çerkez mantısı olarak ve çok iddalı oldugunu söylüyo arkadaşımız gerçekden görsel olarak iddalı oldugunu kanıtlıyo ellerine saglık arkadaşım gerçekden harika bir tarif kazandırdın etkinlige . Desdegin için teşekkürler tanışmamızada sevindim


Aslen çerkez mantısı olup,bilinen tüm mantı türleriylede hem görüntüsü hem lezzetiyle kapışacak kadarda iddialıdır kendileri.
Epeydir yapmıyordum.Bugüne kısmetmiş.Birde bir itiraf gerekirse;Yaptığım en güzel haluj'du:)




Mantı hamuruna yakın kıvamda yoğurduğumuz hamurda sadece bir yumurta,tuz ve su var.20 dk.dinlendirip açıyoruz.Geniş ağızlı bir bardakla yuvarlaklar kesip içine haşlayıp püre haline getirdiğimiz,içine sıvıyağda öldürdüğümüz soğan,biber salçası,karabiber ve kuru fesleğen kattığımız patatesten koyup aşağıdaki gibi kapatıyoruz.Şimdi bana o kapatma biçimini sormayın çünkü resmini çekmekten fazla yardımcı olamayacağım:)




Aynen bu şekilde...Sonrada bol suda haşlayıp,tereyağlı salçalı sos hazırlıyoruz.Biz yanında birazcıkta sarmısaklı yoğurt seviyoruz,tercih size kalmış..


                                                                Afiyetler olsun..


Bu tarifimi aynı zamanda Yöresel yemek ve örgü blogunun sahibesi Safiye hanımın yöresel yemekler etkinliğine gönderiyorum...


4 yorum:

sonu garanti tarifler... dedi ki...

geçen gün tv de vardı tarifi kaçırmıştım sağolasın:)).ellerine sağlık.canım sevgiler...

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

etkinlik için son anda tarif gönderdiğim için kusura bakmayın...bilgisayarımda sorun vardı.aslında başka tariflerim vardı.gönderemedim.son gün arkadaşımdan bilgisayara girerek bloğumdaki tariflerden gönderdim.etkinliklere katılmayı ve destek olmayı çok seviyorum.yöresel lezzetler benim özel ilgi alanım.ailedede herkesi bu konuda sıkıştırıyorum.eski tarifleri hatırlasınlar diye.süreyi uzattığın için çok teşekkür ederim.çok incesin...bloğunu tanıdığıma sevindim.görüşmek dileği ile...

Carmen dedi ki...

Que buena pinta tienen,me los comería ahora mismo.
Muchas gracias por la receta .
Besos

zeymuran dedi ki...

aslında benım en sevdıgım mantı turudur yorelere gore adı farklılık gosterıyor elleıne sağlık nefıs bır tat