2 Mayıs 2012 Çarşamba

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Fısırık )(Lokma)

 Tarif:No 137
Gönderen :safiyeile:
Tarifin Adı Fısırık

Çorum kargı benim memleketim yöresel tariflerimizden birisi daha fısırık ramazanlarda yemek davetlerinde mevlitlerde aile toplantılarında çokca yapılan severek tüketilen yöresel fısırık (lokma ) tatlısı

Malzemeler
2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik su
1 çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
¼ limon suyu
Yapılışı:
Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan inmesine yaın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakın. Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin ve ortasını açın. 1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin, mayayı ekleyerek mayalamaya bırakın. Mayalı suyu una dökün, tuz ve yumurtayı ilave ederek akıcı ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın. Derince bir kaba sıvıyağı koyarak kızdırın. Hamurundan küçük parçalar kopartarak kızgın yağda kızartın ve yağdan alır almaz soğuk şerbete atın. Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.

1 yorum:

Erguvan Vakti dedi ki...

Yazmayı unutmuşum arkadaşım,şiveydiz tarifimi alır mısın,teşekkürler.