1 Mayıs 2012 Salı

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Bölceli Pancar)

 Tarif No .136
Gönderen.karadenizsofrasi:
 Tarifin Adı :Bölceli Pancar


 Güzel yurdumuzun dogu karadenizin bölgesinden ordu ünye yöresel yemeklerinden bölceli pancar karadenizsoframdan geldi ellerine saglık arkadaşım günyüzüne çıkmamış birbirinden lezzetli yöresel yemek tarifleri gönderdi desdegin için çok teşekkürler blogundada harika yemek tarifleri var arkadaşımızın tekrar beklerim katılmanı tariflerini canım.


BÖLCELİ PANCAR-YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ





ordu-ünye karadeniz yöresi yemeklerinden olan BÖLCELÜ PANCAR
BÖLCELİ PANCAR
1 bağ karalahana
1 kase barbun fasulyesi
yarım bardak mısır unu
4 diş sarmısak
2 kaşık salça
2 kaşık sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Barbunlar bir gece önce ıslatılıp suda bekletilir.sabah haşlanır suyu süzülür.Pancar yıkanıp kesilir biraz büyükçe olarak,kaynayan suya atılır pişirilir.Ezilmeye başlayınca süzülür.Tekrar kaynayan suya atılır,haşlanmış fasulyeler ilave edilir.İçinemısır unu ekilirken karıştırılır, tuzu eklenir.PİŞİNCE üzerine salça ,yağ ve ezilmiş sarmısak yakılarak dökülür. yanında mısır ekmeği ile afiyetle yenir...
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: