10 Nisan 2012 Salı

Yöresel Lezzetler Yemekleri (Dilimli Kabak Dolması)

Tarif No :68
 Gönderen .hunerlieller
Tarifin Adı .Dilimli Kabak Dolması

Arkadaşım hünerlieller tarifinizde her hangi bir sorun yok sadece resimler biraz yayında kalsın istiyorum herkesin görmesini istiyorum ekledigim anda bir alta kayıyo tarifler okunmadan gidiyo sizlerin açınızdan geç yayınlıyorum   ellerinize saglık harika bir tarif helede yogurtlu sarımsaklı iştah açıcı güzel erzincanımızın yöresel yemekleri çok begeniyorum  4 tane felan oldu erzincandan  tarif . desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı canım.



Bu tarifimizi "Yöresel Lezzetler Etkinliği ni düzenleyen arkadaşımız safiyeile.blogspot.com/Arkadaşımıza gönderiyorum.
MALZEMELER:
  • 1 kg dilimlenmiş kabak
  • yarım kg orta yaglı kıyma
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • yarım çay bardagı pirinç
  • yarım çay bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz karabiber
  • az maydanoz ve dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyagı
YAPILIŞI:
Kabakları kare şeklinde kesip dilimleyelim.Dilimlenen kabakları tekrar koparmadan ince şekilde ikiye keselim.İç malzemesini hazırlayalım.Bir kaba kıymayı ince dogranmış soğan ve sarımsagı koyalım.Pirinç ve bulgurunu da ekleyelim.Salça ve baharatları ilave edip yarım çay bardagı su katıp iyice yoguralım.Hazırladıgımız etli karışımı dilimlenmiş kabakların içine az miktarda koyup tencereye dizelim.Tereyağını eritip salça koyup 1 su bardagı su ekleyip sos hazırlayalım.Sosu kabak dolmasının üzerine döküp kısık ateşte 45 dakika pişirelim.Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.Afiyet olsun.