8 Nisan 2012 Pazar

Yöresel Lezzetler Etkinligi (Prenses Pasta)

Tarif No 58
Gönderen:yaseminlerim;:
Tarifin Adı : Prenses Pasta

 Bu tarifimde yavru vatanımız kuzey kıbrıstan yasemin arkadaşım bu prenses pastanın kıbrısa özgü oldugunu söylemiş yasemincigimin  arkadaşı  yapmış ellerine saglık nefis gözüküyo  desdegin için teşekkürler böylece kıbrısdanda bir tarifimiz oldu. tekrar katılmanı beklerim canım.



Malzemeler

Hamuru için :

1/2 su bardağı yoğurt
2- yumurta ..-
1- çay bardağı şeker.
5 -su bardağı un
100 -gr sana yag .
1/2- su bardağı süt
.1- dolu tatlı kaşığı kuru maya.
1- çay kaşığı tuz .
yarım su bardağından az ılık su.



Krema İçin :

2 -su bardağı süt.
1- yumurta
.2 yemek kaşığı un.
2- yemek kaşığı şeker
1- yemek kaşığı sana yag..
vanilya .



Cokolatasi icin:

6-parca bifter cokolata.

125-Gram sana yag,



Yapilisi:

2- Ilık su, süt, maya, şekeri karıştırın. 15-20 dakika bekletin. Diğer malzemeleri de mayalı karışımla karıştırın yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Mayalanması için 1 saat bekleyin. Mayalanan hamuru 1 cm. kalınlığında merdaneyle açın geniş bir bardak ağzı yardımıyla kesin. Mayalanması için yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Mayalanması için bir süre bekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğuması için bekleyiniz. Soğuduktan sonra sandc. ekmeği gibi ortasını kesin.
3- Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın pişirin. Pişme süresi boyunca karıştırın. Koyulaşmaya, kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.Sana yagi ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Krema ılıdıktan sonra sıkma torbasına doldurup ortasını ikiye kestiğiniz pastaların içine sıkıp kapayın.

Bir tavada sana ygi ve bifter cokolatayi birlikte eritiniz prenses pastanin uzuerine surunuz.

Üstüne erinis cokolatayi surup sogumasini bekleyiniz ,,Kibrisa ozgu bir pasta oldugunu biliyorum dilerim begenirsiniz bu pastayi cok sevdigim bir arkadasim yapti bizlerle paylasmak istedi denemenizi tavsiye ederim degerli dostlarim ,,,Bu nefis pastayi degerli arkadasimin http://safiyeile.blogspot.com/ duzenlemis oldugu yoresel-lezzetler-etkinlige gonderiyorum hepinize afiyet seker olsun sevgilermi biraktim:))

4 yorum:

*mehtap dedi ki...

merhabalar,bugünkü tarifimi sana yolladım alırsan memnun olurum.
Misafirliğe de beklerim her zaman.
Kolay gelsin..

ÖZLEMCE dedi ki...

ellerine sağlık cok güzel görünüyor...bende blog camıasına yenı katıldım :))

yaseminlerim dedi ki...

Bereketli bir gun gecirmenizi diliyorum Safiye hanim ,,,Kibrisa ozgu cok yemek var fakat yayinladigim icin bulamiyorum ,,Trifimi paylastigin icin cok tesekkur ederim yuregine saglik basarilar dilerim sevgilermi biraktim:))

Unknown dedi ki...

Çok güzel bır tatlı,üstüne çikolata sosu dökülmeden alman pastası gıbıde yenebılır.Ellerıne saglık arkadaşının.