7 Nisan 2012 Cumartesi

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Plaska)

Tarif No :57
Gönderen.Özgen
Tarif Adı Plaska

Arkadaşım özgen çok teşekkürler kırklarelini yöresel  bu güzel nefis plaska yı  gönderek etkinlige harika bir tarif kazandırdınız  desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim canım




Herkese merhabalar, tüm ziyaretçilerime ve sevgili blog dostlarıma kucak dolusu sevgilerimi yolluyor, sağlıklı, huzurlu bir haftasonu diliyorum.

Fethiye artık harika, buranın en güzel mevsimi bu zamanlar işte, değerlendirdin değerlendirdin yoksa yazı da çekilmez oluyor. İnsana yaşama sevinci geliyor, tam bir bahar havası, herşeyiyle çok güzel.

Kendimi dışarılara atıp misler gibi temiz havayı içime çeke çeke deniz boyunda yürüyesim var ama bu yıl sanırım minikten dolayı bu hayalimi pek gerçekleştiremeyeceğim. Neyse sağlık olsun büyüsün de minişim hepsini yine yaparız.

Gelelim tarifimize; bir Trakyalı ve Kırklarelili olduğuma göre bunu vermeden edemezdim, çok lezzetli ve pratik, kurtarıcı bir kek. Misafiriniz gelecekse hemen düşünmeden yapın diyeceğim bir lezzet.

Tarifimi Yöresel Lezzetler Etkinliğine evsahipliği yapan Safiye arkadaşımıza ve 74. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine evsahipliği yapan Paşasoframa göndermek istiyorum. Buyrun paylaşalım:




Malzemeler:



1 demet pırasa

4 adet yumurta

2 bardak mısır unu

yarım bardak normal un

2 bardak yoğurt

1 bardak sıvıyağ

1 bardak lor peyniri

tuz, karabiber, pulbiber

1 kabartma tozu

1 kaşık tozşeker



Yapılışı:



Önce arkadaşlar pırasaları ince kıyın ve azıcık sıvıyağda hafif soteleyin.

Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Tuz, şeker. yoğurt, sıvıyağı iyice çırpın.

Sonra lor peyniri, soğuttuğunuz pırasaları ekleyin.

En son mısır unu, normal un, kabartma tozu ve baharatlarını ilave edin ve yağlanmış yuvarlak borcama dökün.

İsterseniz üzerine bolca susam serpin ve 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Bu kadar kolay ve bir o kadar lezzetli yumuşacık bir lezzet. Ayrıca evde her zaman yapıp mısır ekmeği gibi de tüketebiilrsiniz. Pırasa mısır unuyla çok yakışıyor tavsiye ediyorum.

Hepinize sevgilerimi sunuyorum, afiyetle, sağlıcakla kalın, sevgilerimle...



Hiç yorum yok: