12 Nisan 2012 Perşembe

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Peynirli Patlıcan Kızartması)

 Tarif  No :79
Gönderen :susamcorekotu:
Tarifin  Adı Peynirli Patlıcan Kızartması

.Arkadaşımız  susamçörekotu peynirli patlıcan kızartmasını  balıkesirin yöresel yemegini en güzel şekilde resimliyerek bize göndererek desdek olmuş teşekkürler arkadaşım tekrar beklerim katılmanı


PEYNİRLİ PATLICAN

BALIKESİR’e ait bir yemek çeşididir,büyük bostan (burada topak denir)patlıcan ve peynirle yapılır çok lezzetlidir
Topak patlıcan,
Kızarmaya elverişli peynir,
Yumurta,
Maydanoz,karabiber
Kızartmak için yağ

Patlıcan boyuna bir parmak eninde dilimlenir,tuzlanır acı suyu çıkınca yıkanıp süzülür,
1 patlıcana 1 adet yumurta,rendelenmiş peynir,maydanoz,karabiber karışımı hazırlanır ve patlıcanların üstüne sürülür peynirli kısmı üstte kalacak şekilde kızgın yağa konur,kızardıktan sonra peynirli kısmı da yavaşça çevrilerek kızartılır
Ya da iki dilim patlıcanın arasına peynir karışımı koyarak hazırlanır.

2 yorum:

Ferkay dedi ki...

Canım tarifim yayında alabilirsen sevinirim.
Kolay gelsin arkadaşım.
Sevgiler..

ye-mek dedi ki...

Balıkesir yöresinin çok güzel bir kızartmasıdır. Özellikle de yine balıkesir yöresine ait olan "Kelle" peyniri ile kızartılınca mükemmel olur.

Kelle peyniri, delikli, gözenekli ve sert bir peynirdir. Kolay kolay erimez. (Kızartılınca çok da sert kalmaz.) Marketlere satılan Mihlaç peyniri, tam olmasa da görünüş ve sertlik açısınından Kelle peynirine en yakın peynirdir.

Bizim de severek yaptığımız, yöresel bir tariftir.

Ellerinize Sağlık,

Afiyet İle Kalın,