Tarif No :78
Gönderen :Piti Piti
Tarifin Adı( Haluj )Patetesli Çerkez Mantısı
Arkadaşımın ellerine saglık adıda kendide hoş bir tarif bilmedigimiz ne kadar yemek tarifleri varmış her yörenin kendine özgü yemekleri var bunlardan biride haluj desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim canım
.İlk kez 10-15 gün önce tattım bu lezzeti..Gerçekten herkesin denemesi gereken bir tat.Mantıya göre de oldukça kolay..
Hamuru için..
1 kilo un
tuz ve ılık su
Hamuru ılık suyla yoğurulup 15-20 dakika dinlendirilir..Ve 3 bezeye ayrılıp açılır..
İçi için..
1 kilo patates
Büyük boy soğan,karabiber ,tuz
patates püre haline getirilir..Kavrulan soğanlar eklenir..İçimiz de hazırdır..
Hamur mantı hamurundan biraz kalın açılır..Ve kavanoz kapağı ile yuvarlak kesilip yanlardan kapatılır..Büyük olacak yani mantılar..Kapatma işlemini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz fakat sıkı kapatılması şart..
Büyükçe bir tencere de haşlanır..Üzeri için arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve pul biberli yağ yapılabilir..Afiyet olsun..
Bu tarifimi Porselen Demlik Çay Saatine ev sahipliği yapan Gelibolu17 midedenkalbe arkadaşıma ve ''Çay Kahve Bahane ''etkinliğine ev sahipliği yapan marifetane blog sahibi arkadaşıma ve Yöresel Lezzetler etkinliğine gönderiyorum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder