12 Nisan 2012 Perşembe

Yöresel Lezzetler Etkinligi (Mahlutuka )

Tarif  No 80
Gönderen .Yer Sofrası
Tarifin Adı  Mahlutuka



Bu tarifide arkadaşım semiha hanım  göndermiş hangi yöreye ait oldugunu yazmamış ama çorba buram buram yöre kokuyor ellerine saglık görünüş süper lezzetide eminim bu kadar malzemelerle lezzetlidir . Desdegin için teşekkürler arkadaşım tekrar beklerim bu yöre tariflerini.

Semiha hanım çok güzel gözlemci iyi bir takipci mahlutukanın hangi yöreye ait oldugunu unutmuş mailde antakya bölgesine ait oldugunu belirtmiş teşekkürler arkadaşım



 Hayırlı Akşamlar Safiye Hanım,
Etkinliğiniz için yöresel bir çorba tarifim daha var sitemde. Kolaylıklar diliyorum.

Semiha Güler Çiçek

Mahluta Çorbası:

  • 3/4 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet iri soğan
  • 3 su bardağı et suyu (tavuk suyu da olabilir)
  • 2,5-3 su bardağı su
  • 2,5 çay kaşığı kişniş
  • 1/4 limonun suyu
  • Kimyon
  • Tuz, sıvıyağ

Et suyu ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayınca üstüne yıkayıp süzdüğünüz mercimek ve pirinci ilave edin. Kişniş ve limon suyunu da ekleyin. Kısık ateşte mercimekler iyice yumuşayıp eriyene kadar pişirin. Tuzunu da ilave edip su miktarını kontrol edin. Ne çok koyu ne de çok sıvı bir çorba olmasın. Tuz ilavesinden sonra 4-5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

Soğanı minik küpler halinde doğrayın. Sıvıyağda kavurmaya başlayın. iyice yumuşaması için dilerseniz 1/2 çay bardağı su da ilave edebilirisiniz. Kimyonu da ekleyin, soğanlar iyice yumuşayınca ocağın altını kapatın.

Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine soğanlı sostan dökün.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Şeker Tadında dedi ki...

KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ



MALZEMELER :

250 GR BEZELYE
1 ADET HAVUÇ
1 ADET PATATES
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
SIVIYAĞ

Köftesi İçin ;
250 GR KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI İNCE BULGUR
TUZ
KARABİBER
KİMYON
4-5 DAL DEREOTU


YAPILIŞI :

Sıvıyağda salça kavrulur , suyu eklenir.Kaynayan suya
minik minik doğranan patates , havuç ve bezelyeler atılır.Onlar kaynamaya devam ederken köfteler hazırlanır.Kıyma , soğan baharat ve bulgur iyice yoğurulur misket büyüklküğünde yuvarlanır ve kaynayan malzemeye eklenir.5 dakika kadar pişirilip dereotu doğranıp altı kapatılır.
Afiyet olsun.............
BU TARİFİMİ SAFİYE ABLAYA http://safiyeile.blogspot.com YÖRESEL YEMEKLER ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM



merhabalar tarif sizin için .
Etkinlik için teşekkürler
sevgiler.........

yersofrasi.org dedi ki...

Antakya yöresine ait bir çorbaymış. Mailde belirtmeyi unutmuşum :)