29 Nisan 2012 Pazar

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Perde Pilavı)

 Tarif No:132
Gönderen.yildiz
Tarifin Adı Perde Pilavı

 Yıldız hanımın ellerine saglık etkinlige çok güzel siirtin buram buram kokan lezzetli yöresel yemek tariflerinden perde pilavını göndermiş  blogunda harika tarifleri var arkadaşımın .desdegin için teşekkürler tekrar beklerim  lezzetli yöresel yemek tariflerinle canım.

                                              *             *             *              *                *

Uzun bir zamandan sonra tekrar yazmak isterken,bu kezde Türkiye de arka arkaya yasanan aci olaylardan dolayi can sIkIcI günler yasayinca Pc.basina oturamaz oldum.Yasanan tüm aci olaylarin ve kayiplarin bir daha yasanmamasi dilegiyle,Allahtan Rahmet diliyorum........
Bu zaman icerisinde hem "BLOGUM" hem de ben bir yili daha geri de biraktik.2006´nin Ekim ayindan beri "Yemek Blog Yazarligi" yapmaktayim.Bu da demek oluyor ki,5.yilimi bitirdim bu alemde....Ruh yasim hep 18 olacagindan,biyolojik yasimin hic bir önemi yok.....Nice güzel ve saglikli yillari sizlerle beraber gecirmeyi umut ediyorum.
Tabii bu özel günler icin sayfam da hic yayinlamamis oldugum güzel bir lezzetin karelerini koymak istedim,ilk kez yaptigim bu lezzete ev halki bayildi. Firindan cikarildiktan sonra ki haline uzun uzun bakinca kIzImin "Anne,kesmeyi düsünüyor musun?" sözüyle kendime geldim.Ve de ilk bicak darbesini kibarca vurdum....


Kesme isleminin ardindan, bir servis kasiginin en narin tutulmus haliyle servise basladim...

Kullanilan malzeme o kadar güzel ve kaliteliydi ki,hicbiri birbirinden ayrilmak istemiyordu....Onu parcalara ayirmadan önce,son bir kez daha doya doya bakmak istedim,ben bakarken ev halki iyice sabirsizlanmaya ve de homurdanmaya basladi....


PERDE PiLAVI

2 su bardagi iyi cins pirinc

1 kg.kemiksiz hindi budu

200 gr.kabuklari soyulmus badem

siviyag,tuz,karabiber


Hindi eti kusbasi dogranir,tuz,karabiber ve zeytinyagi ile marine edilerek bir saat bekletildikten sonra suyunu birakip cekinceye kadar pisirilir.

Pirincler yarim saat sicak suyun icerisinde bekletildikten sonra,süzülür ve iyice yikanir.

Siviyagda bademlerin 150 gr.kadari biraz sararincaya kadar kavrulur ve pirincler de eklenince 5 dak.kadar yine kavrulur.Tuzu ve 2 su bardagi sicak su eklenerek pisirilir.


PiLAVIN PERDESi iCiN,

1 yumurta

2 yemek kasigi yogurt

1,5 su bardagi un

tuz ve aldigi kadar su ile beraber iyice yogurulur...


Benim icin Siirtten özel olarak Perde Pilavi tenceresini getirten sevgili arkadasim ZÜMRAN´a tesekkür ediyorum.

Pilav tenceresinin icini tereyagi ile iyice yagladim ve ayirdigim bademleri icine dizdim.

Hamuru tencerenin disina sarkacak sekilde actim.Ve de tencereye yerlestirdim.icine bir kat pilav bir kat et olacak sekilde bütün malzemeyi kullandim.Hamuru kenarlarindan ice dogru pilavin üzerine kapattim.

Önceden isitilmis firinda 220 derecede hamur kizarincaya kadar pisirdim.Firindan cikarttiktan sonra hemen ters cevirmedim,10 dak.kadar bekledim sonra ters cevirdim.....

Sonuc muhtesem ötesi...

Bir dahaki sefere tencerenin resimlerini de yayinlarim insallah....


HEPiNiZiN KURBAN BAYRAMINI SiMDiDEN TEBRiK EDiYORUM,RABBiM ZOR DURUMDA OLAN BÜTÜN KULLARINDAN YARDIMINI ESiRGEMESiN,AMiiNNN....

Bayram sonrasinda görüsmek üzere,sevgiyle ve dostca kalin

2 yorum:

Crissi dedi ki...

Oh mit Reis sehr lecker!
♥Crissi♥

Unknown dedi ki...

süper olmuş ellerıne saglık.