29 Nisan 2012 Pazar

Yöresel Lezzetler Etkinligi (İncir Tatlısı ) (İncir Uyuşturması)

 Tarif No :131
Gönderen:safiyeile:
Tarifin Adı:İncir Tatlısı

 Benim tariflerimden biridaha kargı yöresel tatlı tariflerinden incir tatlısı (incir uyuşturması ) hafif  çok lezzetli akşam yemeklerin ardından yenecek bir tatlı eşiminde en sevdigi ve ramazanlarda önceleri çokça yapılan  hala yapılan tatlılardan biri .Memlekette peynir mayasıyla tutturulan peynir andıran lezzeti var
 Arkadaşımın düzenledigi http://www.porselendemlik.com/ un düzenlediği İFTAR BEREKETİ etkinlige ev sahipli yapıcak olan


 .



Malzemeler
250 gr Kuru incir
1 Litre Süt
1 Tatlı Kaşıgı Tarçın
1500 gr: Toz Şeker.
Yapılışı:
İncirleri yıkayıp suyu süzülünce dograyıp şekerle ezip kaynamış sütten ekleyip karıştırıyoruz sonra geride kalan sütü ilave edip kapagını kapadıp yogurt mayalar gibi üzerini bezle kapatıyoruz uyuşmasını bekliyoruz en az 2 saat uyuştugu zaman üzerini açıp dolapda veya  serin bir  yerde bırakıp 45 dakika felan bekletip istenilen şekilde süslemek içinde ceviz içi antep fıstıgı ben tarçınla   servis yaptım. yapmak istersiniz buyurun tarife . Afiyet olsun.

2 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

çok güzel görünüyor ama un veya nişasta olmadan katılaşıyormu?

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Teşekkürler limon çiçegi şekerler incirin ezilmesiyle sıcak sütün karışı bir kasaat üzeri kapalı katılaştı. Lezzeti bozulur diye un veya nişasta koymadım