22 Nisan 2012 Pazar

Yöresel Lezzetler Etkinligi (Patetesli Bulgur Pilavı ) Patetesli Bulgur Aş

 Tarif No 115
Gönderen :safiyeile:
Tarifin adı :Patetesli Bulgur Pilavı

Tarifim sıcak sıcak dumanı üstünde  patetesli bulgur pilavı bu bizim çorum kargı yöresine ait  belki başka yörelerdede yapılıyor genelde ögle yemeginde kendi yöremizin akrabalar hanımlar arasında hala yapıp yedigimiz yöresel patetesli bulgur pilavı.



Malzemeler :
3- Tane orta boy patetes
2- Tane kuru  sogan
3 -Tane domates
2 - Su bardagı pilavlık bulgur
1 -Kaşık tereyag
1-Küçük çay bardagı sıvı yag
1 -Tablet tavuk bulyon arzuya göre





Yapılışı:

 Soganı yemeklik dograyıp sıvı yagla kavurup renededen çektigimiz domatesleri pateteslerle birlikde ilave edip iki üçkez çevirip yıkadıgımız bulgurlada bir kaçkerede çevirdikden sonra çaydanlıkda kaynattıgımız suyu tuzunu  ilave deyoruz  . pilav gibi tam kuru olmuyacak biraz sulusu daha makbül patetesli bulgur pilavımız piştikden sonra tereyagını eritip üzerine dökerek 5 dakika demlensin harika bir lezzet biz begenerek yiyoruz yapmak isterseniz işte buyurun tarif. Sizlere Afiyet olsun

Hiç yorum yok: