Gönderen :harikamutfak:
Tarifin Adı: Kirli Yöresel
Adı gibi harika bir tarifi var arkadaşımızın aydın yöresine ait kirli yöresel yemek tarifi ellerine saglık harika çok güzel açıklamalı resimlerini ayrıntılı ayrıntılı pikasa yardımıyla resimlemiş göndermiş desdegin için teşekkürler tekrar beklerim harika tarilerinle katılmanı
Kırlı AYDIN lıların yazın sıkça yaptığı bir yemek. Diğer bölgelerde de buna benzer yemek var. İsmi farklı. Hele yapıldıktan sonra 1 gün bekletilirse....mmm tadına doyum olmuyor....Fazla lafa gerek yok .
MALZEMELER
1 kg patlıcan
3 tane büyükçe kurusoğan
4 tane domates
10 diş sarmısak
yeşil biber
tuz-karabiber
sunum için yoğurt
Patlıcanlar alacalı soyulur. ortadan bölünür. bir parmak uzunluğunda ikiye bölünüp ,birbirinden ayırmadan kesilir. Bütün patlıcanlar bu şekilde hazırlanıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Patlıcanlar beklerken ,soğanlar ince ince kıyılır ve zeytinyağında hafifçe sarartılır. Küp doğranmış domatesler ilave edilir. tuzu konur ve 10-15 dk.kadar pişirilir. Patlıcanlar sudan çıkarılıp sıkılır ve kızartılır. tepsiye dizilir.Üzerine hazırladığımız domatesli sos dökülür.Sarmısaklar serpilir. Az daha unutuyordum . Bu arada biberlerde kızartılır , Üzerine dizilir. Suyunu çekene pişirilir.Piştikten sonra kısa bir süre fırınlarsanız daha güzel oluyor. Yoğurtla servis yapılır
Elbette tarifim Yöresel yemekler etkinliği yapan Safiye arkadaşıma....
4 yorum:
ellerine sağlık safiyecim..
mmm aldım canım
:)
Harikamutfagın ellerine saglık çok güzel bir tarif
♫♫°º Olá, amiga!
¸.•°`♥✿⊱╮
Gosto de berinjela e a receita parece muito deliciosa.
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
º°❤.•°º╮
yemekler ve etkinligin cok güzel gidiyor canim kolay gelsin sana, etkinlikte oldugum icin daha bisey ekleyemedim ama önceki eklediklerimden alirsan sevinirim. Tabiki bu bizim görelerden deyil osmanli yemeklerindendir ve herkesin denemesini sittetle tavsiye ediyorum:)
saygilarimla
http://pasasofram.blogspot.de/2011/08/harem-guveci.html
Yorum Gönder