3 Nisan 2012 Salı

Yöresel Lezzet Etkinligi (Mişöriz ) (Etli Pilav)

Tarif:No.38
Gönderen :
AdsızFincan Teyze
Tarifin Adı Mişöriz (Etli Pilav)
 
Ellerine saglık fincan teyzenin görünüşüyle sunumuyla harika .İşte yine etnik tarif arnavutlara ait mişöriz pilavı  ben çok sevdim bu tarifi denemek isterim sizlerde denemek isterseniz tarifimize geçelim desdegin için teşekkürler fincan teyze tekrar katılmanı beklerim.


Sonunda evime yerleştim. Sağolsun herkes çok yardımcı oldu. Özellikle de Kuzey ;) Keşfe çıkıyor ve her yeri karıştırıyor. Artık her şeye uzanıyoruz. Geçen gün kendini odaya kapatmış, sonra da kapıyı açamamış. Bir sinir, bir asabiyet, söylenip duruyor.



Mutfakta ne kadar tencere, tava varsa hepsi salona taşınıyor ve orada yemek yapılıyor. Ev ahalisine teker teker tattırıyor. Benim oğlum "master şef" olacak sanırım. Yaptığının yarısı kadar yese...



Et yemez oğlum için mişöriz. En azından et suyuyla pişiyor diye kendimi teselli ediyorum. Bu müthiş lezzetten sizi de mahrum etmek istemedim.



Malzemesi



3 su bardağı pirinç

Yarım kilo parça et (ben kuşbaşı kulandım ama biraz daha iri doğranmış dana eti daha güzel olur)

1 adet kuru soğan 

Sıvıyağ

Tuz



Hazırlanışı



Önce etini hazırlıyoruz. Düdüklü tencerede az sıvı yağda, harlı ateşte, suyunu salıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra ocağı iyice kısıyoruz, kendi suyunu çekecek. İyice suyunu çekince üzerine kaynamış su koyacağız, ben göz kararı koydum ama 6/7 su bardağı iyi gelecektir. İçine soyup dörde böldüğümüz soğanı ve tuzunu da ekleyerek (isterseniz soğanı doğrayabilirsiniz, zaten içinde eriyor), düdüklünün kapağını kapatacağız ve yarım saat pişireceğiz.





Daha önceden sıcak tuzlu su ile ıslatılan pirincimizi yıkıyoruz ve başka bir tencerede sıvıyağda iyice (şeffaflaşıncaya kadar) kavuruyoruz. Eti haşladığımız sudan yaklaşık 4,5 bardak (pirincinizin cinsine göre siz ayarlayın) koyuyoruz (sıcak olacak). Bu aşamada tuzunu kontrol edin.



Şimdi etlerini üzerine güzelce diziyoruz.





Kaynayınca kapağını kapatıp, pişmeye bırakıyoruz. Aslında Arnavutlar bu aşamada fırına koyarlar ve fırında pişer. Onun lezzeti daha ayrıdır ve marifet kurutmadan pişirebilmektir...





Pilav suyunu çekip göz göz olunca altını kapatın, biraz dinlendirin.







Afiyet olsun...





 

2 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

daha önce yayınladığım bir tarifle katılabilir miyim?
http://fincanteyze.blogspot.com/2012/02/laz-boregi.html
Rize

Fincan Teyze dedi ki...

Kolay gelsin...
http://fincanteyze.blogspot.com/2012/02/laz-boregi.html
Rize