3 Nisan 2012 Salı

Yöresel Lezzetler Etkinlik (Cevizli Katmer Çörek)

 Tarif  No 37
Gönderen :GÜL'ÜN MUTFAĞI
Tarifin Adı  Cevizli Katmer Çörek

Öncelikle arkadaşımız ümreye gitmiş ümresi ni ALLAH kabül etsin bizlerede nasib etsin.Hoşgeldiye  gelen misafirlrinede  bu güzel iştah açıcı nefis ceviz katmer çöregi yapmış ellerine saglık arkadaşım hagi yöreye ait oldugunu belirtmemiş ama arkadaşımız buram buram yöresel kokuyo. desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim canım .




http://safiyeile.blogspot.com/












Bir su bardağı süt
bir su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
1 paket kurumaya( instant )
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
300 gram ceviz dövülmüş
150 gram tereyağ
1 çay bardağı zeytin yağ

YAPILIŞI
Hamur yoğurulup mayalandırılır,mayalanan hamur 7 bezeye bölünür, mantıdan biraz ince açılır,temiz bir bezin üzerine alınır,eritiğimiz tereyağ ve zeytin yağ karışımıyla yağlanıp üzerine ceviz srpilir ,yedi yufkada aynı işlemle açılıp üst üste gelecek şekilde resimlerdeki gibi yerleştirilir, daha sonra bohça gibi katlanıp yağlanmış tepsiye yerleştirilip tepsinin büyüklüğüne göre elimizle yavaşça açtırılıp yerleştirilir, üzerine kalan yağ sürülür tekrar mayalandırılır, 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir,pişen katmer temiz bir bezin üzerine alınır masaya vurdurarak tel tel açılması sağlanır.not: bu katmer bıçakla kesilmeyip elle kopartılıp yeniyor .

1 yorum:

Carmen dedi ki...

Que buena pinta!!!
Gracias por compartir.
Abrazos desde España