4 Nisan 2012 Çarşamba

Yöresel Lezzet Etkinligi (Harput Köftrsi)

 Tarif No 44
Gönderen :güloannemutfakta:
 Tarifin Adı :Harput Köftesi:

Ellerine saglık gülten  hanımın görselligiyle göz kamaştırıyo köften  3. kez elazıg yöresine ait  harput köftesiyle etkinligimize katılıyo gülten hanım . desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim canım.


MALZEMELER:

  • 1,5 su bardağı orta bulgur( Yoksa köftelik bulgur )
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber,Pul Biber
  • Reyhan yoksa maydanoz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Sıvıyağ
YAPILIŞI
Kıyma,rendelenmiş soğan,ince kıyılmış yeşil biber,tuz ve baharatları büyük bir tepsiye azar azar su ilavesiyle yoğuralım. İyice yoğrulan hamurdan misketten büyük parçalar koparıp aşağıdaki resim gibi minik tekerlekler yapalım.

Bir tencerede yağı ve salçaları kavurup su ilave edelim.Kaynamaya başlayınca köfteleri salçalı suya salınır tuz istenilirse karabiber ve pul biber ilavesiyle köfteler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım
AFİYET OLSUN

3 yorum:

maria dedi ki...

SUPER!
COK GUZEL KOFTE.

MARI

Marifetane hobi dedi ki...

İYİ AKŞAMLAR CANIM TARİFİM VAR DİYE YORUM BIRAKMIŞSIN HANGİ TARİFİ GÖNDERDİĞİNİ ANLAYAMADIM..BİLGİ VERİRSEN SEVİNİRİM.

Arzu'nun hobileri dedi ki...

AYY NE ÇOK SEVERİM BU KÖFTEYİ ,BİZ MADENLİLER MADEN KÖFTESİ DERİZ.GÜLO ABLANIN ELLERİNE SAĞLIK.BENDE İÇLİ KÖFTEYLE KATILACAĞIM ETKİNLİĞE ABLACIM İNŞALLAH ,NE ZAMAN BİTİYOR ETKİNLİK ONU DA ÖĞRENEYİM.SEVGİLER KOLAY GELSİN...