4 Nisan 2012 Çarşamba

Yöresel Lezzetler Etkinlik (Topalak)


Tarif No.43
Gönderen:CUISINE INTERCULTURELLE
Tarifin Adı : Topalak

Arkadaşımız topalak  yozgat yöresine ait oldugunu yazmış inanın türkiyede okadar yemek tarifi var arkadaşlar bazen yaparken ne yapıyım diye düşünenlere işte binlerce tariflerden bir kaç tanesi  bu güzel tarif arkadaşımız CUISINE INTERCULTURELLE  tarafında yozgat usülü en güzel şekilde yapılmış ellerine saglık harika  yöresel bir  tarif .Desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim arkadaşım.



MALZEMELER
Yarim kg ince bulgur

1 su bardagi sicak su

1 orta boy kuru sogan

1 yumurta

2 yemek kasigi un

kuru yada taze dereotu

kuru yada taze maydonoz

karabiber,kirmizibiber, tuz

yarim kase soguk su

YAPILISI

Ince bulguru sicak suyla islayip agzini kapatip bir kenara aliyoruz.

Yumusayan ince bulgurlarin icine 1 sogani rendeliyoruz.

Yumurtayi, baharatlari, maydonozu, dereotunu koyup unuda azar azar ilave ederek yaguruyoruz.

Elimizi hafif islatip findik tanesi kadar parcalara ayirarak yuvarlak sekil veriyoruz.

Bulgur elinize yapisinca kasedeki suya elinizi batirip tekrap isleme devam edin.

Sosu icin

1.5 litre sicak su

3 yemek kasigi salca

1.5 yemek kasigi tereyag

tuz



Uzerine

kuru veya ince kiyilmis taze maydonoz

YAPILISI

Bir tencereye 1.5 litre sicak suyu koyup biraz kaynatin, icine topalaklari ilave edip normal ateste pisirin.

Tavaya tereyagini koyun eritin ,uzerine salcayi koyun biraz kavurun.

Kaynamakta olan topalagin suyundan 2-3 kasik ilave edip tencereye aktarin ve karistirin.

Tuzunu ilave edin uzerine kiyilmis taze veya kuru maydonoz atip biraz daha pisirin.

Isterseniz topalaga haslanmis nohut ve kuru kayisida ekleyebilirsiniz.

Ozellikle kuru kayisi eksili bir tat veriyor.


INGREDIENTS
1/2 kg boulgour fine
1 verre d'eau chaude
1 oignon
1 oeuf
2 càs de farine
1 càs d'aneth frais ou séché
1 càs de persil frais ou séché
poivre noir, poivre rouge, sel
1/ bol d'eau froide

Pour la sauce
1.5 l. d'eau chaude
3 càs de concentrée de tomate
1.5 càs de beurre

Dessus
Persil frais haché ou séché

3 yorum:

cuisine-interculturelle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yasemin dedi ki...

aslında topalak için bir iç anadolu yemeği desek daha doğru olur: ) bir konyalı olarak en sevdiğim yemekler arasında ilk 3'tedir: )

Adsız dedi ki...

Kirsehirliyim topalak bizdede vardir cok severim