Gönderen:susamcorekotu:
Tarifin :Adı.Tirit
Adını hep duymuşumdur tiritin ne yemegini nede yeşil otunu yemek nasib olmadı .Susamcörekotu arkadaşımız bu güzel balıkesirin yöresel tirit yemegini içine bir tutam sevgide koyarak birazdaha lezzet katmış tarifimize ellerine saglık görünüşüylede harika bir tarif..Desdegin için teşekkürler arkadaşım tekrar katılmanı beklerim...
TİRİT (Balıkesir yemeği)
Balıkesir ve civarında özellikle; düğün yemeklerinin vazgeçilmezidir ve oldukça lezzetlidir.
· Malzemeler:
· Kemikli koyun eti(orijinali böyle ama kuzu veya tavuk eti de denenebilir)
· Tirit için özel pide(buda evdeki bayat ekmekle olabilir)
· Domates rendesi ya da az tuzlu salça
· Maydanoz
· Tereyağı
· Bir demet sevgi
Yapılışı:
Haşlanan etler kemiklerinden ayrılır, didilir,suyu ayrı bir kapta kaynamakta iken ;küçük doğranmış pideler et suyunun içine atılır,fazla tutmadan kevgirle servis tabağına alınır.(çok yumuşamasın diye) Üzerlerine etlerimiz bolca konur,dahasonra,
Az sıvıyağla kavurduğumuz domates rendesi(ben yazdan hazırlıyorum rengi, lezzeti, kokusu harika) yada salça sos olarak dökülür.1demet kadar maydanoz ince kıyılıp ilave edilir.Tereyağı kızdırılıp İskender gibi üstüne dökülür.
Gelelim 1 tutam sevgi ye o nerde derseniz : o zaten hep içimizde
Mutfağa onsuz girilir mi???Yüce RABBİM bizi sevgisiz bırakmasın hem sevsin hem sevdirsin hem de sevindirsin.AMİN
Lütfen deneyin zahmet olmazsa bana sonucu bildirin pişman olmazsınız AFİYET ŞİFA OLSUN.
Balıkesir ve civarında özellikle; düğün yemeklerinin vazgeçilmezidir ve oldukça lezzetlidir.
· Malzemeler:
· Kemikli koyun eti(orijinali böyle ama kuzu veya tavuk eti de denenebilir)
· Tirit için özel pide(buda evdeki bayat ekmekle olabilir)
· Domates rendesi ya da az tuzlu salça
· Maydanoz
· Tereyağı
· Bir demet sevgi
Yapılışı:
Haşlanan etler kemiklerinden ayrılır, didilir,suyu ayrı bir kapta kaynamakta iken ;küçük doğranmış pideler et suyunun içine atılır,fazla tutmadan kevgirle servis tabağına alınır.(çok yumuşamasın diye) Üzerlerine etlerimiz bolca konur,dahasonra,
Az sıvıyağla kavurduğumuz domates rendesi(ben yazdan hazırlıyorum rengi, lezzeti, kokusu harika) yada salça sos olarak dökülür.1demet kadar maydanoz ince kıyılıp ilave edilir.Tereyağı kızdırılıp İskender gibi üstüne dökülür.
Gelelim 1 tutam sevgi ye o nerde derseniz : o zaten hep içimizde
Mutfağa onsuz girilir mi???Yüce RABBİM bizi sevgisiz bırakmasın hem sevsin hem sevdirsin hem de sevindirsin.AMİN
Lütfen deneyin zahmet olmazsa bana sonucu bildirin pişman olmazsınız AFİYET ŞİFA OLSUN.
6 yorum:
Eminim çok lezzetlidir. Etkinliğe katılmayı ben de çok istiyorum aklımda yöresel bir tarif var en kısa zamnaada yapıp katılırım inşaallah
teşekkürler şimdiden minimutfakdan desdegin için
TARİFİM HAZIR SİVAS YÖRESİNE AİT BİR TARİF ALABİLİRSİNİZ KOLAY GELSİN SEVGİLER
Balıkesir ait olduğunu bilmiyorum kendi annem de eşimin ailesinde de çok sevilerek yapılır. yapan ve yayınlayan ellere sağlık ve selamlar olsun
MERHABA KEŞKEK SIVAS YÖRESINE AİTTIR AMA HERKES BYAPIYOR KOLAY GELSIN
Belgüzar anne bende bizim çorum kargının biliyodum keşkegi her yöre bizim diyo o zaman türkiyenin diyelim ve sahip çıkalım yöresel yemeklerimize yabancılar almadan
Yorum Gönder