Gönderen :onmarifet:
Tarifin Adı:Erik Eşkili Kısır
Kısır hemen hemen hepimizin ani bir misafir geldiginde piknige gittigimizde acillerde ilk akla gelen kısır farklı yörelerde farklı malzemeler kullanarak hepimizin yardımcısı kısırı onmarifet arkadaşımızda erik eşkisiyle yaparak lezzetli ve iştah açıcı bir kısır tarifi göndermiş ellerine saglık süper gözüküyo desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim arkadaşım.
* * *
Bu tarifi YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ İÇİN SAFİYE'YE GÖNDERİYORUM:
MALZEMELER
Kısırlı bulgur ( kişi başı 1 çay bardağı)
acı biber salçası
domates salçası
kuru soğan
2 - 3 diş sarımsak kimyon pul biber
yarım demet maydanoz
1 ADET MALATYALI KOMŞU ( KENDİSİ BİZİ ERİK EKŞİSİ İLE TANIŞTIRDI ) ERİK EKŞİSİ
Hazırlanışı BULGUR SICAK SU İLE ISLATILIR. ŞİŞMESİ İÇİN KAPAK KAPATIP YARIM SAAT BEKLETİLİR.
SALÇALAR, SICAK SUDA ERİTİLMİŞ ERİK EKŞİSİ BULGURA KATILIR.
KURU SOĞAN İNCE DOĞRANIR.SARIMSAK RENDELENİR KISIRA KATILIR
.PUL BİBER KİMYON,TUZ İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ , ZEYTİNYAĞI KISIRA KATILIR SERVİS TABAĞINA ALINIR.
BU HARİKA KISIRA TAT VEREN EN ÖNEMLİ ŞEY MALATYA'DAN GELEN ERİK EKŞİSİ. SAĞOLSUN KOMŞUM SEVİNÇ BİZE MALATYA'DAN GETİRİYOR.
BU HARİKA KISIRA TAT VEREN EN ÖNEMLİ ŞEY MALATYA'DAN GELEN ERİK EKŞİSİ.
SAĞOLSUN KOMŞUM SEVİNÇ BİZE MALATYA'DAN GETİRİYOR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder