Gönderen :bülbülünyeri
Tarifin Adı .Sulu Köfte
Hepimizin yaptıgı sulu köfte tarifini arkadaşım bülbülünyeri divrigi usulü bir tutamda sevgi eklemiş malzemeye lezzetine lezzet katarak nefis bir yemek yapmış ellerine saglık arkadaşım şahane gözüküyo bana desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim.
* * *
Sulu köfte
Bugün Çarşamba ve benim “Muhteşem yüzyıl” dizim var.
Televizyon proğramların da beğenilerim nasıl da değişiyor. İlk başladığında “Öyle geçer zaman ki’” dizisini nasıl da severek izlemiştim ve sizlere de bahsetmiştim. Geçen süre de sürekli mutsuzluk, sürekli gözyaşı beni öylesine rahatsız etti ki artık izlemiyorum. Tek karesine bile bakamıyorum. Şimdiler de ise “Muhteşem yüzyıl” favori dizim. Tarihe , Halit ERGENÇ’e hayran biri olarak çok severek izliyorum. Görselliğini, karakterleri çok beğeniyorum. Bunu bire bir tarihin aynısı diye almadığım için bu konuda kızanlar gibi düşünmüyorum. Seyircinin izlemesi için eklenen konular ve harem anlatıldığı için de kızmıyorum. Sonuçta ne olursa olsun anlatılacak hiçbir şey Kanuni’nin tarihe mal olmuş büyüklüğünü küçültmeye yetmeyecek diyorum. Verilen emeğe inanılmaz saygı duyuyorum. Meral OKAY’a ve oyunculara emeklerine sağlık diyorum.
Sevgili arkadaşımız safiyeile yöresel yemekler unutulmasın, gelecek nesillere de kalsın diye başlatmış olduğu etkinliği çok beğendim.
Divriği yöresinde yapılan sulu köfte tarifini etkinliğine gönderiyorum ve arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
Köftesi için
400 gr. Kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı ince bulgur
1 soğan (ince kıyılmış)
Maydanoz
Tuz, karabiber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Bir tutam sevgi
İçine
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Su
Yapılışı
Kıymayı, ince doğranmış soğanı, incecik kıyılmış maydanozu, yumurtayı ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun.
Yanınıza çorba kâsesine su doldurun ve elinizi sürekli onun içinde ıslatarak hazırladığınız harçtan fındıktan büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.
Köfteleri alacağınız tepsinin her tarafına un serpin ve köfteleri bunun içine koyun. Birbirlerine yapışmaması için ara sıra sallayın.
Pişireceğiniz tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğranmış soğanları, havuçları ekleyin ve kavurun.
Kavrulduktan sonra salçasını ekleyin ve bir iki çevirip patatesleri ekleyin.
Patatesler de kavrulduktan sonra su ilave edin.
Su kaynadıktan sonra köfteleri içine bırakın.
Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Televizyon proğramların da beğenilerim nasıl da değişiyor. İlk başladığında “Öyle geçer zaman ki’” dizisini nasıl da severek izlemiştim ve sizlere de bahsetmiştim. Geçen süre de sürekli mutsuzluk, sürekli gözyaşı beni öylesine rahatsız etti ki artık izlemiyorum. Tek karesine bile bakamıyorum. Şimdiler de ise “Muhteşem yüzyıl” favori dizim. Tarihe , Halit ERGENÇ’e hayran biri olarak çok severek izliyorum. Görselliğini, karakterleri çok beğeniyorum. Bunu bire bir tarihin aynısı diye almadığım için bu konuda kızanlar gibi düşünmüyorum. Seyircinin izlemesi için eklenen konular ve harem anlatıldığı için de kızmıyorum. Sonuçta ne olursa olsun anlatılacak hiçbir şey Kanuni’nin tarihe mal olmuş büyüklüğünü küçültmeye yetmeyecek diyorum. Verilen emeğe inanılmaz saygı duyuyorum. Meral OKAY’a ve oyunculara emeklerine sağlık diyorum.
Sevgili arkadaşımız safiyeile yöresel yemekler unutulmasın, gelecek nesillere de kalsın diye başlatmış olduğu etkinliği çok beğendim.
Divriği yöresinde yapılan sulu köfte tarifini etkinliğine gönderiyorum ve arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
Köftesi için
400 gr. Kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı ince bulgur
1 soğan (ince kıyılmış)
Maydanoz
Tuz, karabiber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Bir tutam sevgi
İçine
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Su
Yapılışı
Kıymayı, ince doğranmış soğanı, incecik kıyılmış maydanozu, yumurtayı ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun.
Yanınıza çorba kâsesine su doldurun ve elinizi sürekli onun içinde ıslatarak hazırladığınız harçtan fındıktan büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.
Köfteleri alacağınız tepsinin her tarafına un serpin ve köfteleri bunun içine koyun. Birbirlerine yapışmaması için ara sıra sallayın.
Pişireceğiniz tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğranmış soğanları, havuçları ekleyin ve kavurun.
Kavrulduktan sonra salçasını ekleyin ve bir iki çevirip patatesleri ekleyin.
Patatesler de kavrulduktan sonra su ilave edin.
Su kaynadıktan sonra köfteleri içine bırakın.
Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz Fujitsu servis olarak başarılar dileriz.
Yorum Gönder