3 Nisan 2012 Salı

Yörelsel Lezzetler Etkinlik ( Sarmaşık Kavurması)( Kalemşe) (Kuş Konmaz)(yılan Kuyrugu)

Tarif No 41:
Gönderen.Yıldız:
Tarifin Adı  Sarmaşık Kavurması

Yıldız hanımın ellerine saglık ege yöresine ait sarmaşık kavurması tarifi göndermiş en güzel şekilde tarifi yazarak resimliyerek anlatmış .Bizim memlekettede yetişiyo tam mevsimi bizdede kalemşe olarak geçiyo
bu tarifi bende yapmak için memleketten  kalemşe istiyecektim imdadıma yıldız hanım yetişdi çok teşekkürler yıldız hanım desdegin ve sarmaşık için tekrar katılmanı beklerim.
                                  *            *            *

Sarmaşık bir enginar iki sanki bu bitkiler benim için yaratılmış her gün yesem bıkmam ne yazık ki sadece baharda yetişiyorlar neyse ki derin dondurucular sayesinde baya bir saklıyorum evdekilerin pek damak tadına uymayınca hepsi bana kalıyor ...


Ege yöresinin ot kavurmaları ve haşlamaları pek meşhurdur .. Sevgili Safiye 'de bu sıralar " Yöresel Lezzetler Etkinliği" ne ev sahipliği yapıyorken ben de tam zamanı deyip sarmaşık kavurmasıyla etkinliğe katılıyor arkadaşıma kolaylıklar diliyorum....


Malzemeler :

2 demet sarmaşık

1 kuru soğan

zeytinyağı

2 adet yumurta ( mümkünse köy yumurtası )

tuz


Yapılışı :

Sarmaşıklar yıkanır ve el ile ortalama 1 cm aralıklarla üst kısımdan başlayarak dibe doğru sert kısmına gelinceye kadar kırılır...

Kuru soğan yemeklik doğranır zeytinyağı ve hazırlanan sarmaşıklarla beraber kavrulur ...

İyice yumuşayan sarmaşıklara kararınca tuz eklenerek yumurtalar kırılır ...

Yumurtalarda pişince istenirse üzerine kırmızı pul biber veya karabiber serpilerek servis edilir....

Afiyet olsun...

Not : Pişirme aşamasında otları pek fazla karıştırmamaya özen gösterin aksi halde acı olur ben bu otun acı tadını sevdiğim için ara sıra karıştırıyorum...

1 yorum:

Yıldız dedi ki...

Teşekkürler arkadaşım....
En kısa zamanda yine ege yöresine ait bir tarif ile katılmak istiyorum bunun için pazar gününü beklemeliyim malum çalışınca resim yapıp resimlemek zaman aldığından anca hafta sonu hafta içi yapılan yemekler anında tükeniyor.....