Gönderen :karadenizsofrasi-balıkesi:
Tarifin Adı: Kara Lahana Sarması
Bu tarifimde karadenizsofrası-balıkesi den kara lahana sarması daha öncede naliye arkadaşımdan gelmişti kara lahana sarması arkadaşımız farklı bir sarma şekliyle üçgen yani muska şekliyle sarmış güzel fikir hiç böyle denemedim sarmalarda bundan sonra bende üçgen sarma uyguluyacagım ellerine saglık arkadaşım nefis tarif desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim.
KARALAHANA SARMASI ZEYTİNYAĞLI(karadeniz-ünye)
Karadenizin vazgeçilmezi karalahana sarmasını sıklıkla yapar tüketiriz,bu tarifimi YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN arkadaşım
karalahanalar temizlenir ve büyük yapraklı olanlar sapları kırılarak kaynar suda haşlanır,soğuk sudan
geçirilir,ortadan ikiye ayrılır,çok büyükse yanlardanda yırtılarak bir kaç parçaya ayrılır.Diğer tarafta kurusoğan ince doğranır,sıvıyağda kavrulur,üzerine 2 kaşık domates salçası eklenir karıştırılır,üzerine yıkanan pirinçler eklenir,karıştırılır,tuzu,karabiberi,nanesi ,ince kıyım maydanozu eklenir,çok az su ilavesi ile kavurarak pişirilen iç harç soğutulur(,bazen acelemiz olduğunda sıcak sıcakta sararız,)yapraklar alınıp iç harç yerleştirildikten sonra üçgen(muska)biçiminde sarılır,pişirilecek tencereye yerleştirilir,üzerine salçalı sos dökülür(salça sıcak suyla sulandırılır,tuz eklenir)ve üzerine tabak yerleştirilip pişirme aşamasına geçirilir,,pişirme tamamlanmasına yakın sıvıyağ gezdirilir üstünde,alt üst olsun diye iki elle tutup tencere sallanır,sonrada istenilen kıvam oluşunca servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder