29 Mart 2012 Perşembe

Yöresel Lezzetler Etkinlik (Kıymalı Tepsi Kebabı )

Tarif No:21
Gönderen:
Tarifin Adı: Kıymalı Tepsi Kebabı

 Ellerine saglık bu  lezzetli görünüşüylede çok güzel kilis yöresine ait olan kıymalı tepsi kebabını arkadaşım elzem mutfakda göndermiş desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim arkadaşım







Sevgili Ayşe Alkanın sitesinde bu tarifin kralını görünce kendi postumu tekrar gözden geçirdim.Hatta kullandığı bakır tepsi bile herşeyi anlatmaya kafi bence..



MALZEMELER:500 gr ,yarim kilo yağli kıyma,taze kırmızı ve de yeşil biberler.5 diş sarmısak,1 adet soğan,tuz,az karabiber,kimyon


YAPILIŞI:Biberler ve soğan çok ince doğranır.Sarmısak dövülür ya da rendelenirBen rondodan geçiriyorum hepsini.Kıymaya tuz -baharatlar ve doğradığımız malzemeler katılalarak yoğrulur.Bir miktar yağlanan tepsiye güzelce yayılır.Domates-biber dilimleriyle beraber fırına sürülür.Kendi yağı ve sebzelerin suyuyla pişmesi sağlanır.

Bir diğer şekilde etimiz fırında %90 piştikten sonra sıcak salçalı su gezdirilip 5-10 dk fırında üst kısımda biraz daha çektirilir.Bu yöntem de güzel sonuç veriyor.Bu aralar favori yemeğimiz diyebilirim.
NOT:Fotoğraftaki taze soğan ve sarmısak tamamen eşimin buluşudur.Orjinal tarifle ilgisi yoktur.


'' Yöresel lezzetler etkinliği ''ne


Bu tarifimi gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım.

1 yorum:

Fatma dedi ki...

arkadaşın ellerine sağlık harika bir yöresel yemek nefis:)
benimde bloğumda bir çok malatya yöresine ait tariflerim var bunların içinden kiraz yaprağından ekşili köfteyi alıp yayınlaya bilirsiniz
diyorum olurmu acaba bilmem
kolay gelsin sevgiler:)