Gönderen :serpilobakizi
Tarifin Adı.Gölleme.
KIRIKKALE' DEN
YÖRESEL BİR LEZZET GÖLLEME MUTLAKA DENEYİN:)
Bu tarifimi http://www.safiyeile.blogspot.com/ yöresel lezzetler etkinliğine gönderiyorum
Yöresel lezzetlerimizden pekmezle yapılan bir tarif
bazlama yaptığım zaman mutlaka göllemeyi yaparım özellikle
ramazanda sahura yapmayan hemen hemen yoktur
Büyüklerimizde yanında turşuyla çok severler
Malzemeler:
BAZLAMA İÇİN:2 kilo un 1 paket yaşmaya(42 gr lık)
tuz ve su Mayayı ılık su ile eritip una katın tuz ekleyip yumuşak
bir hamur yoğurup üzerini kapatıp hamur iki misli kabarana dek bekleyin.mayalanan hamurdan büyük bezeler alıp biraz daha bekletin sonra tabak genişliğinde açıp teflon tavada kabarmasını sağlayarak arkalı önlü pişirin.ılık hale gelen bazlamadan 1 tanesini elinizle parçalayıp bir tabağa alın
GÖLLEME İÇİN:2 s.b pekmez 1 y.k tereyağı
tereyağını tavaya alıp kızdırın üzerine pekmezi ilave
edip bir taşım kaynatın ocaktan alın elinizle parçaladığınız bazlamanın üzerine hemen gezdirin
ve sıcak olarak servis yapın
NOT:Bu tatlı sıcak yenmeli soğuduğu zaman
bazlamalar sertleşiyor
AFİYET OLSUN
2 yorum:
oy oy oy serpilimin eline sağlık .nerdedir bu serpil blogspota bekliyoruz çabuk gelsin artik özledik paylaşımlarını .böyle güzel işleri yapanları biz yok saymıyoruz .haydı serpilim gel artik yeter dinlendiğin..safiyeciğim seninde eline sağlık canım harika gidiyorsun 10 numara veriyorum sizlere .ben de boş gelmedim sarmalarımı pişirdim seni bekliyor soğumadan gelip alırsan tadi ağzında kalır soğuk yenmeye gelmez :))
http://naliya53.blogspot.com/2012/02/karalahana-saymas-rize.html
Yorum Gönder