22 Nisan 2015 Çarşamba

Kalemşe

Kalemşenin suda haşlaması Malzeme .2 -Kaşık tere yağ 3 - yumurta 500 gr - Yeşilköy kalemşe tuz Tarifi : Kalemşeleri yeşil fasülye kırar gibi kırıp güzelce yıkıyoruz sonra tencerimizin alıyoruz kalem,şelerimizi üzerine çıkacak kadar su koyup ocakda kaynamaya başlamadan ocakdan alıyoruz sadece acı suyu çıksın diye süzekden süzdügümüz kalemşelerimizi tavada tereyağla kavurup üzerine yumurta kırıp yumurtlar pişer pişmez ocakdan alıp tuzunu ekleyin serviz tabagına boşaltıp arzuya göre baharat koya bilirsiniz. Afiyet olsun.

2 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

İzmirde de çok seviliyor adına tilkiburnu diyorlar:))

Unknown dedi ki...

Bizde kalemşe derler yumurtayla kavrulur çok güzel tadı olur