19 Nisan 2015 Pazar

Kabak Tatlısı

Yapılışı: 1 tane kara kabak iyice yıkandıktan sonra elimiz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Kabuğu soyulmaz.İçinin çekirdekli kısmı temizlendikten sonrada kabuklu kısmı üste gelecek yekilde geniş bir tencereye yerleştirilir. Birazcık su konulur ve tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Ilıdıktan sonra parçalar tepsiye döşenir.Yerken üzerine şeker serpilerek yenir. Afiyet olsun. Bu kabak farklı bir şekildede pişirilir. Bizim köylerde (Bolu-Mudurnu'da) hiç bir işlem yapılmadan ekmek yaptığımız fırına ekmeklerle birlikte konulur. Fırın tamamen soğuduktan sonra kabak çıkartılır kabuğu kırılarak yenir oda çok güzel oluyor..

Hiç yorum yok: