12 Ocak 2014 Pazar
Yöresel yemeklerimizden keşkek
Malzemeler -2. Su bardagı keşkeklik bugday
Yarım tavuk gövsü
1 . Kaşık margarin 1 Kuru sogan
1- Tatlı kaşıgı salça tuz Üzeri için de 2 kaşık tere yag
Yapılışı-Keşkeklik bugdayı akşam ıslatıyoruz suyunu süzüp
güvecin içine boşaltıyoruz tavuk gövsünü kavurdugumuz soganı , tuzunu üzerine çikacakkadar suyunu ekliyoruz .Taş fırında ortalama 2 -3 - saat pişiyor piştikden
sonra iyice kıvamına gelene kadar eziyoruz kepceyle Servis tabagına alıyoruz tere yagını eritip üzerin kaşıkla hafif çukur yaparak yediyoruz .NOT -Bu şekilde normal aygaz https://www.facebook.com/pages/%C3%87orum-Karg%C4%B1-K%C3%B6yleri-Y%C3%B6resel-Yemek-ve-Geleneksel-Etkinlikleri/402060473189094ocaklardada pişirilebilir kısık ayarda afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Canim ellerine saglık
Bizim dūgūn yemegimiz keşkek
Siteniz çok başarılı ilgiyle takip ediyorum
Çay Makinesi
Çay Makinası
Sanayi Tipi Çay Makinası
Çay Kazanları
Yorum Gönder