12 Ocak 2014 Pazar

Yöresel yemeklerimizden keşkek


Malzemeler -2. Su bardagı keşkeklik bugday
 Yarım tavuk gövsü 
1 . Kaşık margarin 1 Kuru sogan
1- Tatlı kaşıgı salça tuz  Üzeri için de 2 kaşık tere yag
Yapılışı-Keşkeklik bugdayı akşam ıslatıyoruz  suyunu süzüp 
güvecin içine boşaltıyoruz tavuk gövsünü kavurdugumuz soganı , tuzunu  üzerine çikacakkadar suyunu ekliyoruz .Taş fırında ortalama 2 -3 - saat pişiyor  piştikden 
sonra iyice kıvamına gelene kadar eziyoruz kepceyle  Servis tabagına alıyoruz tere yagını eritip üzerin kaşıkla hafif çukur yaparak yediyoruz .NOT -Bu şekilde  normal aygaz https://www.facebook.com/pages/%C3%87orum-Karg%C4%B1-K%C3%B6yleri-Y%C3%B6resel-Yemek-ve-Geleneksel-Etkinlikleri/402060473189094ocaklardada pişirilebilir kısık ayarda  afiyet olsun 

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglık
Bizim dūgūn yemegimiz keşkek

online mutfak dedi ki...

Siteniz çok başarılı ilgiyle takip ediyorum
Çay Makinesi
Çay Makinası
Sanayi Tipi Çay Makinası
Çay Kazanları