12 Ocak 2014 Pazar

Yöresel yemeklerimizden keşkek


Malzemeler -2. Su bardagı keşkeklik bugday
 Yarım tavuk gövsü 
1 . Kaşık margarin 1 Kuru sogan
1- Tatlı kaşıgı salça tuz  Üzeri için de 2 kaşık tere yag
Yapılışı-Keşkeklik bugdayı akşam ıslatıyoruz  suyunu süzüp 
güvecin içine boşaltıyoruz tavuk gövsünü kavurdugumuz soganı , tuzunu  üzerine çikacakkadar suyunu ekliyoruz .Taş fırında ortalama 2 -3 - saat pişiyor  piştikden 
sonra iyice kıvamına gelene kadar eziyoruz kepceyle  Servis tabagına alıyoruz tere yagını eritip üzerin kaşıkla hafif çukur yaparak yediyoruz .NOT -Bu şekilde  normal aygaz https://www.facebook.com/pages/%C3%87orum-Karg%C4%B1-K%C3%B6yleri-Y%C3%B6resel-Yemek-ve-Geleneksel-Etkinlikleri/402060473189094ocaklardada pişirilebilir kısık ayarda  afiyet olsun 

3 yorum:

gülcan Akbas dedi ki...

Canim ellerine saglık
Bizim dūgūn yemegimiz keşkek

online mutfak dedi ki...

Siteniz çok başarılı ilgiyle takip ediyorum
Çay Makinesi
Çay Makinası
Sanayi Tipi Çay Makinası
Çay Kazanları

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi -
remtamutfak.net -
Döner Makinası -
çay kazanı -
çay makinası -
tost makinası -
ızgara -
endüstriyel mutfak