Kurabiye hamuru için
1 bardak yoğurt,
1 bardak toz şeker,
1 paket margarin (250 gr, eritilmiş),
1 yumurta,
1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu ve un gerekiyor.
Yapılışı:
Önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar eliyorsunuz. kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz. bu kurabiye hamurunun çok fazla yoğurulması gerekiyormuş. yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyorsunuz. bir tavaya 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz. pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz.
hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açıyorsunuz. (hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyorsunuz. üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine birşey sürmeden 170C'de hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz. biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyorsunuz... (pişerken kenarları hemen kahverengi olmaya başlarsa 150C'ye getirip öyle pişirin...)
4 yorum:
Ellerine sağlık,en sevdiğim kurabiye,bayılırım:)Sevgilerimle:))
bir ben yapmadım bu kurabiyelerden herhalde.halbuki elmalı tarifleri çok severim. bu aralar tatlılara takmış biri olaraktan denemeli hemen. eline emeğine sağlık canım. kal sağlıcakla...
Çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz,paylaşım yapmayı bırakmamalısınız bence.Çavdar üniforma olarak sizi takip ediyoruz,başarılar.
Yorum Gönder