Dolma aşının ilk piştigi an
3- Orta boy patlıcan
2- Kuru sogan
4-Tane büyük boy domates
1 - Tane küçük boy sivri biber
1- Kaşık margarin yag
1- Su bardagı osmancık pirinç
7- Su bardagı su
Sosu İçin.
1- Kaşık zeri için tere yag ve yarım kaşık salça
3- Diş sarımsak
1- Büyük kase kaymaklı veya süzme yogurt
Yapılışı:
İnce ince dogradıgımız soganları biberi kavurup rendeden çekdigimiz domatesleri ve önceden dogarayıp tuzlu suda beklettigimiz patlıcanlarımızı suyunu süzüp ikisini birlikde ilave edip 4 - 5 kez çevirdikden sonra suyunu ekleyip patlıcanlar hafif pişince yıkadıgımız pirinci ve tuzunu ilave ediyoruz pirinçler çok pişmeden ocagımızı kapatıyoruz .Servis tabagına alıp biraz sogumasını bekliyoruz ve sarımsaklı yogurtumu döküp üzerine tere yag ve salçalı sos yaparak üzerinde gezdirip yemeye hazır . Bu arada patlıcanların sapınıda pişirebilirsiniz ayrı bir lezzet tabi biz kargılılar bunu daha çok pişiririz deneyin çok güzel oluyo .
6 yorum:
üf üfffffff ne harika görünüyor hayir diyemiyecegim yemek,ellerinize saglik
Elinize sağlık.Evet ben de kesinlikle tavsiye ediyorum saplarıyla pişirmeyi.Çok farklı ve güzel bir lezzet veriyor.Biliyorum,çünkü annem de saplarıyla pişirir.
Ellerine sağlık arkadaşım,değişik yöresel bir yemek.Deneyeceğim,patlıcanı çok severek tüketiyoruz bakalım bu yemekte tat olarak yabancı gelmeyecek gibi.Dolma içi malzemeleri kullanıldığı için yanılmıyorsam dolma aşı deniliyor.Sarımsaklı yoğurtlu birde tereyağı giriyor içine çok lezzetli olduğu belli.Alıyorum bir tabak,ellerine sağlık..Hayırlı akşamlar:)
Muito bonito!
Amei a receita...
¸❤✿•.¸
♥ Bom fim de semana!
♡ Beijinhos.
Brasil
Olá amiga...boa noite!
Passando para desejar, um belo fim de semana!! Obrigada pela visita!
Yorum ve ziyaretleriniz için teşekkürler arkadaşlar
Yorum Gönder