Arşivimdende yaprak sarması çayın yanına ala bilirsiniz
Malzemeler:
Aldıgı kadar yeşil asma yapragı
Aldıgı kadar kaya tuzu (turşuluk tuz)
Cam kavonoz
Dinlenmiş su
Dere otu nane maydonoz
Ben gözde karar yaptım
Yapılışı:
Salamura yapragının cam kavonozda yapılışını tarifini vericem arkadaşlar geçen sefer verdigim tarifden biraz farklı desdelenmiş yaprakları güzel bir yıkadıkdan sonra resimde göründügü gibi kavonozun dibine dere otu nane maydonoz yerleştirip üzerine 20 yaprak koyup kaya tuzu (turşuluk )tuzdan 1 yemek kaşıgı serpiyoruz bu işlemi kavonoz dolana kadar her 20 yapragın arasına tuz ekliyerek ve arasının boşluk kalmaması için elmizin tabanıyla sıkıştıralım tekrar maydonoz dere otu nane üzerine tuzumuzu ekleyip dinlenmiş su dan 4 parmak kaladek suyunu yavaş yavaş her tarafına su gitmesini saglıyalım kavonozumuzun kapagının saglam olmasına özen gösterelim kapagı sıkıca kapatıp eger çok inerse aşagıya yapraklar üzerine aynı işlemi uyguluyarak yaprak ilave edebilirsiniz...
NOT Nane maydonozu dere otunun kokusu yapraga sinmiş oluyo çok güzel lezzetli oluyo arzuya göre ben memletteyken yapardık sizinle paylaşmak istedim . Gördügünüz gibi yaprak maydonuz nane dere otu köyden geldi körpecik hepside ablam göndermiş ellerine saglık taze yeşil fasülyede göndermiş o da derin dondurucuya koydum resimledin ilerki günlerde paylaşacagım .
10 yorum:
Que fotos más bonitas,(con las explicaciones me lio un poco)eso de no saber turco es un problema,pero cada día hay más fotos para entendernos.Muchas gracias.
Abrazos
Ellerine sağlık.Yaprakların çok güzel:)
dün bende topladim,tabi memleketiminki gibi olamaz ,malesef almanyada yaprak bulup toplamak altin degeri gibi ,herkesin bahcesi yok ,olanda hakli olarak kendine topluyo.Bende halamin bahcesinden topladim .afiyetle yiyin
annemde yapmıştı ,çok güzel oluyor...
Tudo, mas é tudo de bom!!!
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil.
¸¸.º°❤♫♫♪¸¸.°
°º✿⊱╮
sarmak için çıkardığınızda haşlamak gerekiyor mu safiyeçiğim
Hoş gelmişsiniz arkadaşla teşekkürler yorum ve ziyaretleriniz için .Kardelen haşlamak gerekmiyo hatta tuzlu degilse direk sara bilirsiniz çünkü yeşillik koydugum için kokuları ve lezzeti gitmemesi için
teşekkürler, ellerine sağlık, hazır almaktansa yapmak, yapabilmek daha iyi:))))
köyün neresi merak ettim gerçekten yapraklar çok güzel, bende kurdum ama seninki çok farklı,seneye bunuda deniğim bakiğim daha kolay,ellerine sağlık afiyetle tüketin inşallah...
noblsse .ehlikeyfchef herikinizde hoş gelmşsinizyorum ve ziyaretleriniz için teşekkürler ehlikeyfchef ben çorum kargılıyım
Yorum Gönder