24 Haziran 2012 Pazar

Cam kavonozda asma yapragı salamurası



 


Yaprakadaki körpeligi pazarda hiç bir manavda bulamadım memeleket gibisi yok
Cam kavonozda daha bi güzel lezzetli tazeligini koruyo salamura yapragı ve  kavonozlarımda gördügünüz gibi salça kavonozu  işe yaramış  geri dönüşüm oluyo


Arşivimdende  yaprak sarması  çayın yanına ala bilirsiniz

Malzemeler:

Aldıgı kadar yeşil asma yapragı
Aldıgı kadar kaya tuzu (turşuluk tuz)
Cam kavonoz
Dinlenmiş su
Dere otu nane maydonoz

Ben gözde karar yaptım

 Yapılışı:
Salamura yapragının cam kavonozda yapılışını tarifini vericem arkadaşlar geçen sefer verdigim tarifden biraz farklı desdelenmiş yaprakları güzel bir yıkadıkdan sonra resimde göründügü gibi kavonozun dibine dere otu nane maydonoz yerleştirip üzerine 20 yaprak koyup kaya tuzu (turşuluk )tuzdan 1 yemek kaşıgı serpiyoruz bu işlemi kavonoz dolana kadar her 20 yapragın arasına tuz ekliyerek ve arasının boşluk kalmaması için elmizin tabanıyla sıkıştıralım tekrar maydonoz dere otu nane üzerine tuzumuzu ekleyip dinlenmiş su dan 4 parmak kaladek suyunu yavaş yavaş her tarafına su gitmesini saglıyalım kavonozumuzun kapagının saglam olmasına özen gösterelim kapagı sıkıca kapatıp eger çok inerse aşagıya yapraklar üzerine aynı işlemi uyguluyarak yaprak ilave edebilirsiniz...

NOT Nane maydonozu dere otunun kokusu yapraga sinmiş oluyo çok güzel lezzetli oluyo arzuya göre ben memletteyken yapardık sizinle paylaşmak istedim . Gördügünüz gibi yaprak maydonuz nane dere otu köyden geldi körpecik hepside ablam göndermiş ellerine saglık taze yeşil fasülyede göndermiş o da derin dondurucuya koydum resimledin ilerki günlerde paylaşacagım .

10 yorum:

Carmen dedi ki...

Que fotos más bonitas,(con las explicaciones me lio un poco)eso de no saber turco es un problema,pero cada día hay más fotos para entendernos.Muchas gracias.
Abrazos

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Yaprakların çok güzel:)

seherinörgüleri dedi ki...

dün bende topladim,tabi memleketiminki gibi olamaz ,malesef almanyada yaprak bulup toplamak altin degeri gibi ,herkesin bahcesi yok ,olanda hakli olarak kendine topluyo.Bende halamin bahcesinden topladim .afiyetle yiyin

Unknown dedi ki...

annemde yapmıştı ,çok güzel oluyor...

Magia da Inês dedi ki...

Tudo, mas é tudo de bom!!!
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil.
¸¸.º°❤♫♫♪¸¸.°
°º✿⊱╮

kış güneşi dedi ki...

sarmak için çıkardığınızda haşlamak gerekiyor mu safiyeçiğim

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Hoş gelmişsiniz arkadaşla teşekkürler yorum ve ziyaretleriniz için .Kardelen haşlamak gerekmiyo hatta tuzlu degilse direk sara bilirsiniz çünkü yeşillik koydugum için kokuları ve lezzeti gitmemesi için

Noblesse dedi ki...

teşekkürler, ellerine sağlık, hazır almaktansa yapmak, yapabilmek daha iyi:))))

ehlikeyfchef dedi ki...

köyün neresi merak ettim gerçekten yapraklar çok güzel, bende kurdum ama seninki çok farklı,seneye bunuda deniğim bakiğim daha kolay,ellerine sağlık afiyetle tüketin inşallah...

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

noblsse .ehlikeyfchef herikinizde hoş gelmşsinizyorum ve ziyaretleriniz için teşekkürler ehlikeyfchef ben çorum kargılıyım