10 Mayıs 2012 Perşembe

Yöresel Lezzetler Etkinligi (Kömbe )

 Tarif No :152
 Gönderen .bülbülünyeri
Tarifin Adı.Kömbe

Bu güzel kömbe tarifini bülblünyeri arkadaşımızın annesi kadar güzel yapan tanımadıgı için anneler gününe kendisi annelere özel yapmış arkadaşımız annenizin anneler gününü ve  tüm  annelerin anneler gününü kutlarım nilgün hanım ellerinize saglık divrigi usulü kümbe doyurucu çok  güzel gözüküyo  . Desdegin için teşekkürler arkadaşımızın harika ferklı  tarifleri var





Kardeşlerimle beraber anneler gününde annemin yanında olmak için yazlığa gideceğiz. O nedenle birkaç gün sizlerle olamayacağım. Şimdiden hepinizin anneler gününü sevgiyle kutluyorum.
Babamın memleketi Divriği yöresinin belki de en lezzetli tatlarından olan kömbeyi annem kadar güzel yapan birini tanımadım. Bu güzel tadı tam da gününe uygun olsun diye anneler gününde sunmak ve tarifi, "yöresel lezzetler etkinliğinin" ev sahibesi safiyeye göndermek istiyorum.
Görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kalın.
Malzemeler
Su (su ve süt eşit miktarda olacak.)
Tuz
Aldığınca un
Bir tutam sevgi
İçine
Patates (Haşlanmış)
Kavurma
Süt
Aralarına
Teremyağ (yumuşak sürülebilen bir yağ olmalı. Neyi kullanıyorsanız)
Üzerine
Yoğurt
Yapılışı
Patatesi haşlayın ve ezin.
Kavurmayı incecik doğrayın.
Sütte ekleyerek açılan hamurun arasına sürülecek kıvamda olmasını sağlayın.
Süt, su, tuz ve unu yoğurma kabına alın. Yoğurun.
Sert bir hamur olsun.
Büyükçe bezelere ayırın.
Önce merdaneyle biraz açın. Daha sonra oklavayla büyükçe bir hamur açın.(Tabii bu benim gibi yufka açmakta zorlananlar için geçerli. İsteyen oklavayla açar.)
Terem yağını her tarafına gelecek şekilde sürün.
Üzerine patatesli harçtan sürün.( Her tarafına gelsin.)
Rulo yapın. Sonra da gül böreği gibi sarın.
Merdaneyle açın. Her tarafına yeniden yağ sürün.
Yağlanmış tepsiye koyun ve elinizle bastırarak tepsiye kaplayacak şekilde yayın.
Üzerine çırpılmış yoğurt sürün.
Kaşığın ucu ile şekil yapın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Önce yüksek derecede pişirin. 10 – 15 dakika sonra normal pişirdiğiniz dereceye indirin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: