13 Mayıs 2012 Pazar

Yöresel Lezzetler Etkinligi (:Göbekli Pide )

 Tarif No . 162
Gönderen:mutfaktaki rüya - Arzu
Tarifin Adı :Göbekli Pide

Arzu hanım hızla devam yörel tariflere


Annemden öğrendiğim ve çok beğendiğimiz bir tarif.Annemde babaannesinden öğrenmiş,özellikle aile büyüklerinden süregelen ,-bazen unutulan- lezzetleri öğrenmek beni çok mutlu ediyor.Büyükanne bu pideyi kendi açtığı yufkası ile ocağının üzerinde tepsiyi çevirerek pişirirmiş.Ben daha doğru düzgün yufka açmayı beceremediğim için hazır yufka ile yaptım.Annemlerde bu şekilde yapıyorlar.Bir nevi günümüze uyarlanmış.Yufka açmayı becerebildiğim zaman orjinal tarifi ile denemek istiyorum.Bu tarifimi Yasemin arkadaşımızın etkinliğine gönderiyorum.
GEREKLİ MALZEMELER:
-5 Yufka
-1 Çay bardağı sıvıyağ
-1Su bardağı su
-2 Su bardağı ekşimik-çökelek,lor peyniri-
-3 Yumurta
-Tuz
YAPILIŞI:

Yufkalarımızı ortadan ikiye bölüyoruz.On adet yufka elde ediyoruz.Ekşimik,2 yumurta,yarım çay bardağı sıvıyağ tuzuda ilave ederek karıştırıyoruz.İç harcımız hazır oluyor.İlk yufkamızı alıyoruz elimizle suyu sürüyoruz.Hazırladığımız ekşimikli karışımdan sürüyoruz.Kalan yarım çay bardağı sıvıyağ dan elimizle yufkamızın üzerine serpiştiriyoruz.Yufkamızı rulo olacak şekilde katlıyoruz.yağlanmış tepsinin tam ortasına kendi etrafında dolayarak göbek oluşturuyoruz. Sırası ile diğer yufkalara da aynı işlemleri yapıp göbeğin etrafını dolayarak yufkaları yerleştiriyoruz. Yufkalar bitince hamuru sekiz parçaya bölüyoruz. harcımızdan çok az artmıştı,harcı 1 yumurtayı,kalan sıvıyağı karıştırıyoruz.Hamurun üzerine yaydırıyoruz Karışımın kestiğimiz hamurunda içine aralardan girmesi lazım.püf noktası burası.Önceden ısıtılmış fırına vererek yaklaşık 25 dk pişiriyoruz.Pidemiz hazır oluyor.Afiyet olsun

1 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Haluj tarifimle etkinliğe katılmak istiyorum.Linkimi verdim sizi bekliyor.Sevgiyle...