8 Mayıs 2012 Salı

Yöresel Lezzetler Etkinligi (Çerkez Tavugu )

 Tarif No :147
Gönderen ::Arzu'nun hobileri
Tarifin Adı Çerkez Tavugu


Bu tarifi çok bekledim çerkez arkadaşlarda sonunda arzum  göndermiş ellerine saglık çok güzel buram buram yöre kokan etnik tarif  çerkezlerin çerkez tavugu  .Desdegin için teşekkürler arkadaşım arzucum kendisi çerkez gelini hal böyle olunca iş başa düşdü deyip  kolları sıvayıp yapmış arzucugum tekrar beklerim canım böyle etnik yöre tariflerinle.

Bu tarifimi yöresel lezzetler etkinliğine evsahipliği yapan Sevgili SAFİYEİLE Ablama gönderiyorum ve kolay gelsin diyerek tarifime geçiyorum.

Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
200 gram ceviz (2-2.5 bardak kadar )
4 dilim bayat ekmek
4-5 diş sarmısak
tuz,karabiber,pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı (yağ tercihi size kalmış,ben tereyağı kullandım)

Tavuk göğüslerini yıkayıp tenceremize alalım,üstünü geçecek kadar su koyup, tuz katıp,güzelce haşlayalım.Haşlandıktan sonra tavuk göğüslerini elimizle bir tabağa küçük küçük lifler halinde didelim.Daha sonra cevizlerimizi mutfak robotunda ufacık çektirelim,ardından bayat ekmekleri,sarmısakları karabiber ve üç bardak kadar tavuk suyunu da katıp, bulamaç halini alana kadar robotumuzda tekrar çekelim;kıvamı muhallebi kıvamında olmalı ,çok koyu olmasın.Koyu olursa çok az tavuk suyu daha ekleyebilirsiniz.Tadına bakın ve tuzsuz olmuşsa ekleyin. Sonra bu karışımı diddiğimiz tavuk göğsülerinin üstlerine güzelce yayalım.Yağımızı bir tavada eritip,pul biber ekleyip,çok yakmadan ateşten alalım ve kaşık kaşık sosumuzun üstüne dökelim.Üstünü cevizle süsleyelim.Afiyet olsun :)

1 yorum:

sonu garanti tarifler... dedi ki...

canım tarif gönderdim.bloğumdan alabilirsin.kolay gelsin.sevgiler...