15 Nisan 2012 Pazar

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Sebzeli Bulgur Pilavı)

Tarif No 91
Gönderen:safiyeile:
Tarifin Adı:Sebzeli Bulgur Pilavı

 Biz çorum kargılı pirinçciler olarak pirinç pilavı olmadan sofraya oturmasakda bulgur pilavında soframızda ayrı bir yeri vardır özellikle yaz aylarında domatesin yeşil biberin oldugu zaman  tarla ve bahçe işlerinden geldiginde memleketteyken yöresel sebzeli bulgur pilavı yapılır birde tepside yenmesi çok güzel yanında yayık ayranı buyurun geçelim tarifimize .

    
MALZEMELER
Yarım kilo pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı margarin
2 yeşil sivri biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
3 bardak et suyu veya su
2 adet soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI...

Bir tencereye margarini ve sıvı yağı koyun. Çok küçük kıyılmış soğan ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra yıkanmış bulguru katıp 8-10 dk kavurun. Üzerine ay şeklinde doğranmış domatesleri, et suyunu ve tuzunu koyup bir karıştırıp kapağını kapatın pişmeye bırakın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip demlendirdikten sonra servis yapın..

Hiç yorum yok: