14 Nisan 2012 Cumartesi

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Fıtçın)

Tarif .88
Gönderen :Arzu'nun hobileri
:Tarifin Adı :Fıtçın

Arzucugum çerkez geliniymişsin  duyduguma göre çerkezlerde çok güzel yöresel yemekler kıyafetlerde çok faklılık varmış helede yemeklerde birde çerkez tavugu varmış inşallah o tarifide senden alırım arzuzugum ellerine saglık harika bir tarif kazandırdın gene etkinlige fıtçın .Desdegin için teşekkürler tekrar beklerim canım.



Hayırlı Cumalar dilerim sevgili dostlarım :)

Fıtçın ,Çerkezlerin hamur işlerindendir.Ben de bir Çerkez gelini olaraktan ,arada sırada bu lezzetten yapıyorum.Bu tarifimi hem Yöresel Tatlar Etkinliğine ev sahipliği yapan Sevgili SAFİYE İLE ablama,hemde Çay Kahve Bahane Etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım Sevgili MARİFETANE'ye gönderiyorum...Kolay gelsin diyerekten tarifime geçiyorum...

Fıtçın için önce hamurumuzu hazırlıyoruz.Bunun için 3- 3.5 su bardağı süt,2 yumurta,aldığı kadar un ,kabartma tozu ve çok az tuzu karıştırıp yoğurarak hamurumuzu hazırlıyoruz. Sonra yarım kilo kıymamızı ,1 adet büyük kurusoğan,2 rendelenmiş domates ve baharatlarla (karabiber,pul biber ve tuz) tatlandırıyoruz.Hamurumuzun yarısından çoğunu tepsi büyüklüğünden biraz daha geniş açıyoruz.Tepsimizi yağlıyoruz. Hamur tepsinin kenarlarından taş malı.Kıymalı içimizi elimizle hamurun üstüne koyup her tarafına eşit olacak şekilde yayıyoruz.Sonra tepsimizin büyüklüğünden ,daha küçük bir hamur daha açıyoruz.Onu da kıymamızın ortasına yayıp,ilk koyduğumuz hamurun kenarlarından taşan hamurlarla sonra koyduğumuz hamurun kenarlarını birleştiriyoruz.Daha sonra hamurun her tarafına yumurta sarısı sürüyoruz.Hamurumuzun orta kısmından parmağımızla çok azıcık deliyoruz.Ve fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıktıktan hemen sonra birazcık margarini hertarafına gezdiriyoruz.Afiyet olsun...

Güzel bir gün geçirmeniz dileklerimle... :)

2 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Amcamın eşide çerkez ve ordan biliyorumki çok güzel yemekleri var.Ellerinize sağlık.

Arzu'nun hobileri dedi ki...

Selamlar ablacım. teşekkür ederim.çerkez tavuğunu çok değil,bir iki defa yapmışım.etkinlik için bir gün onu da yaparım inşallah.etkinlik mayıs ayının kaçına kadar sürecek acaba unuttum daha önce yazmıştın sanırım ama bende kafa kalmamış :P bu arada resimleri yemek bloğumdan url kopyala yapıştır yapmıştım.sonra yeniledim şimdi bir bak sana zahmet resimler görünüyor mu diye .iyi akşamlar dilerim.sevgilerimle...