5 Nisan 2012 Perşembe

Yörelsel Lezzetler Etkinlik ( Pırasalı Arnavut Pidesi)

Tarif  No 48
Gönderen :ehlikeyfchef:
Tarifin Adı Pırasalı Arnavut Pidesi

Arkadaşım ehlikeyfchef 2. kez tarif gönderdi ellerine saglık pırasalı arnavuy böregi  etkinlige güzel harika etnik bir tarif daha kazandırdı desdegin içn teşekkürler tekrar katılmanı beklerim canım.





Çocuklara sebze yedirmenin enn kolay yolu nedir ???sebzeyi çaktırmadan vereceksin,biraz karbonhidratlıca oluyor ama olsun çocuğuma sebze yedirdimin dayanılmaz hafifliğinin yanında üç beş kalorinin lafımı olur...

Hem bide sebzenin yanında ekmek yemiyorlarmı yiyorlar e buda ekmeğin içinde sebze işte???

Şimdi ben bi allahın mersinlisi olaraktan naçizane arnavut pidesini tarif edeceğim boşnakların dilasını tarif ettiğim gibi, öz hakiki esaslı bi arnavut çıkıpta kardeşim öyle diğil

böyle diyebilir yani benim için bi mahsuru yok dila'ya itiraz eden bi boşnak olmadı yalnız bilmiyorum yani:)

Börek için lazım olan malzemeler

1 kilo un

tuz

su

aralarını yağlamak için tereyağ sıvıyağ karışımı(eşit oranlarda)veya yalnızca zeytinyağ

iç harcı için

bir bağ pırasa

1/2 su bardağı zeytinyağ

tuz karabiber kırmızıbiber


undan bir miktar ayırdıktan sonra kalanına bir iki yemek kaşığı kadar tuz koyup azar azar su ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurdum üstünü nemli bir bezle örtüp iç harcını hazırladım pırasayı minik minik doğrayıp ocakta zeytinyağda 3- 4 dakika çevirdim ocağı kapadıktan sonra tuzunu karabiberini kırmızıbiberini döküp karıştırdım soğumaya bıraktım

Hamuru iki eşit parçaya böldüm birini fırın tepsisi büyüklüğünde açtım ortası bütün kalacak şekilde dilimlere ayırdım erittiğim tereyağa sıvıyağı karıştırp hamurun ortasını yağladım dilimlerden birini alıp ortasına kapattım bu hamurun da üstünü yağladım tam karşısına gelen dilimi üzerine kapattım diğer dilimleride aynı şekilde üstüste getirip dinlenmesi için kenara aldım ve ikinci hamurada aynı işlemleri yaptım





Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığım ilk hamuru tepsinin ortasına koyup elimle bastırarak tepsi boyutuna gelene kadar genişlettim kenarlarını sonradan üzerine kapatmak için biraz yükselttim iç harcını hamurun üstüne yaydım







ikinci hamuru tezgahın üstünde biraz açtıktan sonra tepsiye alıp harcın üstünü kapattım alttaki hamurun kenarlarını üstteki hamurun kenarlarını içine alarak kıvırdım





üzerine yağ sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirdim



Şimdi bu sebze yenmezmi...


arnavut pidemiz safiye hanımın yöresel yemekleri yayınlandığı etkinliğe gidiyor

1 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

nereli olursan ol. arnavut böreğini yapmışsın, ellerine sağlık. Benim annem arnavut biz de ondan böyle öğrendik. Ellerine sağlık. çok da güzel anlatmışsın daha ne olsun...