30 Mart 2012 Cuma

Yöresel Lezzetler Etkinlik (Cantık )

Tarif No. 24
Gönderen :çatlakkafe:
Tarifin Adı. Cantık

İşte yine farklı bir  tarifi hiç duymadıgım bursanın meşhur  cantık pidesi arkadaşım çatlakkafe göndermiş desdegin için teşekkürle  çok güzel iştah açıcı görünüyo ellerine saglık tekrar katılmanı beklerim arkadaşım.


,





Bursanın meşhur pidesi.uzun zamandır denemek istiyordum ama et yemeyen biri olarak benim için böyle tarifleri yapmak biraz zor oluyor tabiiki çocuklar olunca yesinler diye mecburen yapıyorum eh bu arada kendimide unutmayıp kendim için de kaşarlısını yaptım

Bu tarifi porselen demlik çay saati etkinliği için gelibolu17 ye ve yöresel lezzetler etkinliği için safiye ile ye gönderiyorum


Malzemeler
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket maya
tuz
1çay kaşığı şeker
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı

İç malzemesi
250 gr. kıyma
1 büyük soğan
2 domates
3 sivri biber
karabiber
tuz
biraz pul biber

soğanı rendeleyin domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın biberleride küçük küçük doğrayın kıymayı ve baharatları ilave edip biraz su katıp yoğurun

yapılışı
unun ortasını açıp malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun
üzerine nemli bez koyup mayalandırın.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlak olacak şekilde kenarlarını kalın bırakarak ortasını inceltin iç malzemesini ortasına bastırarak yayın isterseniz kenarlarına yumurta sarısı sürün 200 derecede pişirin

3 yorum:

Erguvan Vakti dedi ki...

Kolay gelsin,ben de bir taif gönderdim,sevgiler.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Teşekkürler desdegin için Erguvan Vakti

mügepolat dedi ki...

merhaba ben de etkinliğinize katılmak istiyorum tarifi nereye göndermeliyim ve ne yapmalıyım...