30 Mart 2012 Cuma

Yöresel Lezzetler Etkinligi (Karalahana Sarması Rize Usulü )

Tarif No: 23
Gönderen:naliya:
Tarifin Adı Karalahana Sarması



Hayırlı cumalar arkadaşlar  bu tarifimde 2.kez tarif gönderen karadenizin  fırtına kızı leyla arkadaşımdan geliyo bir çogumuzunda bildigi gibi karadenizin olmazsa olmazı karalahana sarması bir çok yemegide var karalahananın farklı tariflerini karadenizli arkadaşlardan bekliyorum . Rize usulü tarifin görselligiyle malzemeleriyle süper ellerine saglık leylacıgım . Tekrar katılmanı beklerim arkadaşım



Malzeme Listesi:
3 demet karalahana


yarım kilo kemiksiz et

4 tane kuru soğan

1 çay bardağı pirinç

yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı salça (bir tatlı kaşığından fazla koymayalım çünkü lahananın tadını bozuyor)

1 çay kaşığı karabiber

yeterince tuz

2 litre kadar su (lahanayı haşlamak için)

2 yemek kaşığı tereyağı

Tarif:

Önce karalahanaların saplarını kopartarak yıkayıp haşlayalım. Karalahanalar haşlanıken, içini hazırlayalım. Pirinçleri yıkayıp derince bir kaba alalım. Eti ince ince doğrayalım Soğanları ayıklayıp küp şeklinde doğrayalım ve pirince ekleyelim. Maydanozları da karışımın içine doğrayalım. Baharatı, tuzu, salçayı malzemeyi harmanlayalım. Haşladığımız yaprakları süzüp tek tek saralım, tencereye dizelim. üzerine iki yemek kaşığı tereyağı ve yeterince sıcak su ekleyip, ocağın altını yakalım. Sarmalar fokurdayınca üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip, ocağın altını kısalım. Kısık ateşte sarmalar pişene kadar (uzun sürebilir) pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.

 


Afiyet olsun.
Bu tarifimi


yöresel lezzetler etkinliğine gönderiyorum

2 yorum:

Şeker Tadında dedi ki...

muhteşem görünüyor
ellerinize sağlık

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Arkadaşım naliyenin ellerine saglık olsada yesek