23 Mart 2012 Cuma

Yöresel Lezzet Etkinligi ( Laz Böregi )


Tarif No 4
Gönderen:naliya:
Tarifin Adı:Laz Böregi
Sevgili leylacıgım bu laz böregiyle bana desdek  vererek her zaman arkamda oldugunu hissettiren bacım yakın arkadaşımdır ellerine saglık leylacıgım görselligiyle tarifiyle harika bir tarif tekrar katılmanı beklerim.
Laz böreğini duymuşunuzdur ,yemişinizdir yememiş ve duymamışta olabılırsınız ama muhakkak yemelisiniz.
Bu tarifimi çok sevdiğim değer verdiğim sevgili arkadaşım http://safiyeile.blogspot.com/ düzenlemiş olduğu yöresel etkinliğine gönderiyorum.
Arkadaşıma bu güzel etkinliğinde kolaylıklar dilerim

LAZ BÖREĞİ MALZEMELERİ

bir paket hazır baklavalık yufka


Muhallebisi için;

* 4 su bardağı süt,
* 5 yemek kaşığı un,
* 2 yemek kaşığı nişasta,
* 5 yemek kaşığı şeker,
* 1 kaşık tereyağı
* 3 yumurta nın sarısı

karabiber ve caviz içi

Şurubu için;

* 2 su bardağı su,
* 1,5 su bardağı şeker,
* yarım limon

LAZ BÖREĞİ HAZIRLANIŞI

Süt, un, nişasta ve şekeri muhallebi haline getirene kadar pişir.

Bir yemek kaşığıtereyağını koy,

l. sonra 3 yumurtanın sarısını çırp ve muhalleiye koy,

iyice karıştır dinlendirmeye al



Yufkalarımızı 10 cm genişliğinde şeritler halınde keselim


şeritlerden 5 kat üst üste koyalım ve arasına yarım kaşık


hazırladığın muhallebiden koy.üçgen şeklinde sar.


Üstünü yağla ve fırına ver. Şerbet soğukken tatlı sıcakken şerbeti dök.





T 

1 yorum:

Ayfer dedi ki...

Laz böreğini ben normal börek diye düşünüyordum.Meğer tatlıymış.Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyorlar en kısa zamanda yapmak isterim....