26 Mart 2012 Pazartesi

Yöresel Lezzet Etkinligi (Haluçka)

Tarif No :12
Gönderen.sayanlaruya
Tarifin Adı: Haluçka.

Kastamonunun bu güzel yöresel yemegi haluçka yı arkadaşım sayanlaruya göndermiş ellerine saglık
şiirleriyle hergün bizleri blogunda  konuk eden beni kırmayıp etkinlige bu güzel  tarifi hazırlıyarak etkinlige desdek oldu çok teşekkürler arkadaşım tekrar katılmanı beklerim.



Haluçka Kastamonu yöresine ait bir mantı çeşididir.

MALZEMELER
1 kg un
2 yumurta
Tuz ve yoğurmak için su

İÇ MALZEME
750 gram kıyma
2 büyük soğan
Yarım demet maydonoz

SALÇALI SOS
125 tereyağı
3 yemek kaşığı salça
2-3 kepçe haşlama suyu

YAPILIŞI
Haluçkamızın iç malzemeleri kıyma,soğan ve ince kıyılmış maydanoz iyice karıştırılır.Diğer tarafta hamur malzemeleri yoğrulur.Ne çok cıvık nede çok katı bir hamur olmamamsına dikkat edilir. Yoğurduğumuz hamur dörde bölünür.Her bir parça un serpilerek açılır.Küçük kareler halinde kesilir.
(5x5 cm gibi) Ortasına hazırlanan iç malzemeden konulup,kenarlarına parmakla hafif bastırılarık kapatılıp üçgen şekli verilir.Hazırlanan haluçkalarımız birbirine yapışmaması için azcık un serptiğimiz tepsiye tek tek dizilir.Büyük bir tencerede bol su içine bir miktar tuz ve iki yemek kaşığı zeytinyağı katılır.Suyumuz kaynadıktan sonra haluçkalarımız tek tek seri bir şekilde kaynar suya atılır.Yaklaşık 3,5 dk pişirilir.
Diğer tarafta yarım paket tereyağı eritilir.3 yemek kaşığı salça ilave edilip,karıştırılır.Tenceredeki haşlama suyundan 1-2 kepçe katılarak karıştırılır.
Borcamımıza bir sıra haluçka üzerine sos,tekrar haluçka tekrar sos olarak dizilir ve sıcak servis yapılır.Yanında bol köpüklü ayranla afiyetle yenir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu güzel etkinlik için teşekkür ediyorum safiye arkadaşım

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Bende sana teşekkür ediyorum arkadaşım sayanlaruya tekrar katılmanı bekliyorum