27 Mart 2012 Salı

Yöresel Lezzet Etkinligi ( Civil Fasülye Kavurması )

 Tarif No :15
Gönderen.BİRİNCİSİNB
Tarifin Adı:Civil Fasülye Kavurması

Çok severek yaptıgımız yemek lezzeti çok güzel arkadaşım birinci biraz daha özen göstermiş şişin  ucundaki maharetini yemekdede göstermiş arkadaşım birinci desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim canım  ellerine saglık erzincana ait olan civil fasülye kavurması harika bir tarif.



MALZEMELER:
1kg yeşil fasulye,
2 baş kuru soğan,
150gr kıyma,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
tuz ve pul biber
YAPILIŞI:
Yeşil fasulyeleri ayıklayıp, temizleyerek verevine doğramaya civil denir.
Bu şekilde hazırladığımız fasulyeleri tencereye koyarak üzerine 2-3 bardak su koyup haşladıktan sonra suyunu süzeriz(sebze çorbalarında bu su kullanılabilir.)Soğanı ve kıymayı kavurduktan sonra tuz,biber ve salçayı da ilave ederek bir iki kere karıştırdıktan sonra fasulyeleri de tencereye ekleriz.Yaklaşık 5-6 dakika kısık ateşte arada karıştırarak kavurduktan sonra servis edebiliriz.Ana yemek olacağı gibi geç yapılan kahvaltılarda da tüketilebilecek bir lezzettir. Erzincan'ın yöresel yemeklerinden biridir.Kıyma hariç diğer verdiğim malzemelerle yapılarak göz göz açılıp yumurta kırılarak yapılan yemeğine ise fasulye mıhlası denir.Yöresel olarak en çok mıhlası tüketilir.
Ayrıca fasulyeleri, yumurta kırmadan kavurarak da yaptığınız kreplerin arasına sararak çay sofralarında veya akşam yemeklerinde ara sıcak olarak sunabilirsiniz.
NOT:
Eğer fasulyeler kurutulmuş ise önce haşlanır ve haşlanan suyu süzülür,bu su kullanılmaz.
Fasulyeler taze ise haşladığımız su sebze çorbalarında değerlendirilebilir.
Dondurucudan kullanıyorsam fasulyeyi dolaba koyarken 3-4 dakika kaynatıp süzdüğüm için önceden haşlamıyorum.Kavururken 1 çay bardağı su koyarak kaynatıyorum,pişene kadar suyunu çekiyor.

Bu tarifimi ,yöresel yemek ve örgü 'YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ''için sevgili Safiye arkadaşıma gönderiyorum.Resimlerden anlaşılacağı üzere dumanı üstünde soğutmadan yolluyorum:))
Etkinliğe beni de davet ettiği için teşekkür ediyor,çalışmalarında kolaylıklar diliyorum

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba Safiye Hanım sayfamda soğan dolması tarifi var alabilirsiniz....kolay gelsin