Gönderen safiyeile:
Tarfin Adı. Tarhana Çorbası
Un hali
Malzemeler-
3- Kaşık tarhana
1-Kaşık margarin
100 gr kıyma kavurma
1-Tablet tavuk bulyon
1-Kaşık salça
5- Su bardagı
Bir tutam taze dere otu ve nane
Yapılışı-
Tarhanayı tavuk bulyonu önceden ıslatıp tencerede yagını eritip salçasını hafif kızartıp suyunu ilave ediyoruz kavurmasını ekleyip ve kaynadıkdan sonra ısladıgımız tarhanayı karıştırarak ekliyoruz kısık ayarda 5 dakika kaynatıp . Çorbayı ateşden aldıkdan sonra dere otunu nanesini dograyıp üzerine ilave ediyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz Afiyet olsun
Bu birinci resimdeki tarhananın yapılışı istanbulda dayımın gelinine yaptık esma öncüle bagcılar yavuzda kuru gıda üzerine marketi var her sene sipariş istiyen çok 3 yıl önce yapmıştık bu sende kış ortasında bile ikimiz yaptık onu resimliyemedim ve burda yapanların içinde ben yokum fotoyu ben çektigim için arkadaşlar .Bu son ikinci resimde memlekette çorum kargı yeşilköyde ablamlara yapmıştık lila renkli penyeli olan benim bu resmide yegenim lokman çekmişti bu resmide yegenimin yeşilköy adına sitesi var ordan almıştım teşekkürler lokman yegenim tarhananın yapılı zahmeti çok zor ama çok eglenceli gır şamatalı geçiyo o güne özel yemegimiz olmassa olmazı yaglı hamur yöresel lezzetler etkinliginin davetiyedeki cevizli hamur yaglı hamur muhakkak yapılır tarhana kime yapılırsa.. Yaglı hamuruda paylaşacagım ilerde
1 yorum:
safie hanımcım yorumumu görmedinizmi acaba tarifi almadınız lininizi yazıp belirttim
Yorum Gönder