22 Mart 2012 Perşembe

Allahın izniyle yöresel lezzet etkinligine başladık ( Eşkili pilav)

Tarif no:1
Gönderen: Gülayce
Tarif Adı: Ekşili Pilav
Arkadaşım gülayceye çok teşekkürler bize bu güzel yemek tarifiyle desdek oldugu için tekrar katılmanı beklerim gülay hanım.

KASTAMONU yöresine ait güzel bir yemektir.İçerisine konulan bol ve taze yeşillikler nedeni ile yaz aylarında çok sık yapılır.

Bu güzel tarifi " Yöresel Lezzetler Etkinliğine"ev sahibeliği yapan Safiye arkadaşıma gönderiyorum.Bu yeni ve güzel etkinlikte kendisine kolaylıklar diliyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. 



MALZEMELER
1-Bir su bardağı bulgur
2-Bir kuru soğan
3-Bir domates veya bir kaşık salça
4-Ebegümeci,maydanoz,nane,ısırgan otu,
5-Yoğurt(2 su bardağı)
6-Tuz,pul biber,karabiber,kimyon,kekik
7-İki su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Soğan küp küp doğranır tencereye konulur arzuya göre(sıvı yağ veya tereyağ) ilave edilir pempeleşince kabukları soyulup küp küp kesilen domatesler ilave edilir.Bulgur ayıklanıp yıkandıktan sonra konulur su ve baharatlar ilave edilir.Pişmeye bırakılır.Yeşillikler bol su ile yıkandıktan sonra parçalanarak veya doğranıp kaynamaya başlayan pilava eklenir.Pilav suyunu çekmeye başlayınca yoğurt ilave edilir.Bu sırada biraz daha su ilavesi yapılabilir(bir su bardağı kadar).Bir iki taşım kaynayınca ateşten alınır.Arzuya göre süslenerek servis yapılır.
Beş çayında servis yapılacaksa küçük kaseler le servis yapılır.
AFYETOLSUN 

3 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ilginç ve sağlıklı bir tarif ellerine sağlık

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Teşekkürler hatice hanım tarifini bekliyorum

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

HAYIRLI OLSUN ARKADAŞIM
:))