Servis tabagımızda bol limonlu zeytin yaglı sarmamız
havuçlu üzülü cevizli kekimiz erik marmeratlı kreb
dürümümüz jülyen usulü havucumuz kırmızı lahanamız
hanımların hiç vaz geçemedigi tabiki çayımız .Bu yaptıgım yaprak sarma ve krep ve keki Çay,Kahve Bahane" Etkinliğimizin Yeni Ev Sahibesi...http://mutfakincisi.blogspot.com/ arkadışıma gönderiyorum kendilerine kolay gelsin vede P.D.Ç.S Etkinligine bu ayki ev sahipligi yapan arkadaşım GÜLOANNEMUTFAKTA ya gönderiyorum
MALZEMELER..
1,1- Kilo salambura yapragı veya dolap yapragı
2,2- Su bardagı pirinç
3,2- Baş kuru sogan
4,1-Birer yemek kaşıgı biber ve domates salçası
5,2- Çay bardagı sıvı yag
6, 2- Limon
7, Baharatlar kimyon pul biber sumak kuru nane
maydonoz dere oto feslegen baharatları kendi arzunuza
gere ayarlaya bilirsiniz
YAPILIŞI..
Soganları robottan veya elde bıçakla dograyarak
kavurup pembeleşince salçasını ekliyoruz
pirincini yıkayıp suyunu süzüp pirincide ilave edip
2 dakika kavurup baharatlarını ekleyip içimiz hazır oluyo.
Önceden hazırladıgımız salambura yapragımızı kalem gibi
sarmaya başlıyoruz tabii kalemden kalın oldu .Tencereye
güzelce yerleştirip sarmaların üzerine çıkacak şekilde su ekl-
iyoruz tuzunu 1 limonu halka halka kesip dizip sarmamız kaynamaya
başlayınca ocagımızı yarıma alıp pişmesine yakın 1 bardak sıvı yagımızı
ekleyip 5 dakika sonra sarmamız pişmiş oluyo ve servis tabagına alıyoruz
Afiyet olsun
6 yorum:
hımmm ellerine sağlık afiyetler olsun
Ben geldim çizgi filmlerde ki gibi ellerimi uzatsamda çayımı tabağımı alsam ne kadar güzel olurdu.
Ellerinize sağlık çok özenilmiş yayınlıyorum teşekür ederim.
6 şubata kadar etkinlik ev sahibeliğim devam ediyor. Yeni tariflerle katılımlarınızı bekliyorum..
nefis bir tabak hazırlamışsın, ellerine sağlık, afiyet olsun.
ellerinize sağlık harika bir tabak ...
ellerine sağlık. nefissss
Arkadaşal o güzel degerli yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı ÖRGÜÇANTAM,EMİNE KAYA,NOBLESE,GÜLOMUTFAKDA,BASİTTARİFLER,veÖZLEM çok teşekkürler.
Yorum Gönder