26 Haziran 2014 Perşembe

Haşlamalı Pilavı:

 Malzemeler :
2- Su bardağı  iran pirinci
1- Çay bardağı haşlanmış bezelye
1- Çay bardağı haşlanmış havuç
2- Yemek kaşığı tere yağ
1- Küçük çay bardağı süt
Tarifi:
Tencerede 3 su bardağı kaynayan suya yıkanmış süzülmüş pirinci koyoruz piriçnler piştikden sonra suyu fazlaysa süzüp sütü ekleyip  kısık ayarda bir iki dakika daha kaynatıp haşlanmış bezelye ve havucu ekleyip ocagı kapatıp tavada erittigimiz yağı üzerine döküp  agaç kepçeyle pilavımızı zedelemeden harmanlayıp demlenmeye bırakıyoruz  10 dakika servise hazır afiyet olsun.  
https://www.facebook.com/pages/%C3%87orum-Karg%C4%B1-K%C3%B6yleri-Y%C3%B6resel-Yemek-ve-Geleneksel-Etkinlikleri/402060473189094

2 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com